banner1
11872965_406058816249719_1044398062_n

Nicoleta Manea – Consilier Psihologic

Un test de maturitate

Aducerea pe lume a unui copil este incontestabil un test de maturitate pentru orice femeie. Majoritatea viitoarelor mame privesc naşterea copilului mult aşteptat ca pe un moment dificil din viaţă, iar perioada celor nouă luni în care el creşte în burtica lor reprezintă o adevărată probă de forţă.

Pentru momentul naşterii, viitoarea mamă are un bagaj considerabil: experienţa de viaţă, trăsăturile de caracter, starea de sănătate dar şi particularităţile universului lăuntric. Tocmai acestea din urmă au un rol hotărâtor în decurgerea normală a procesului naşterii.

 

Faptul că sunt femeie si mama, faptul că am lucrat în secţia de maternitate m-au ajutat să înţeleg şi mai bine suferinţele cu care se confruntă femeile în acest important moment al vieţii lor.

În ziua de astăzi, când tehnologia s-a dezvoltat, inclusiv în domeniul obstetrical,   femeile sunt bombardate cu informaţii din toate părţile şi li se promite „o naştere fără dureri”, fără să se menţioneze şi riscurile la care se expun. Ele ajung să fie confuze, dezorientate.

Ca psiholog, cu ajutorul elementelor de consiliere experientiala, pot ajuta azi viitoarele mamici  sa ia cele  mai bune decizii pentru ele, sa gaseasca raspunsuri la intrebarile pe care le au.

Naşterea pune în evidenţă esenţa naturii feminine, a ascunde de fluxul intens oricare dintre trăsăturile Eu-lui nu este posibil.

Aşadar cel mai important pentru o femeie este să se cunoască pe sine.

O pregătire pentru naştere nu însemnă doar cunoaşterea celor mai eficiente poziţii, ci şi o pregătire interioară în vederea întâlnirii cu propria persoană pentru a atinge o stare de armonie.

 

Contacteaza-ne

Comentarii

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>