banner nou
11997358_10153316479089261_2079966559_nOpusul iubirii nu este, asa cum am crede, ura, ci frica.
Frica este absenta iubirii, este cea care ne paralizeaza simturile, este cauza prima a tuturor problemelor cu care ne confruntam. Inca din copilarie suntem adusi pe acest drum presarat cu muuulte frici, care ne transforma in niste sclavi. Frica de profesori, de note mici, frica de Dumnezeu, frica de noi insine.
Ca nu suntem suficient de buni, ca nu putem duce la bun sfarsit un proiect, ca ii dezamagim pe ceilalti. De parca noi traim pentru scoala, parinti, societate. Si ajungem sa ne biciuim singuri, sa uitam cine suntem de fapt. Ajungem sa avem programe mentale care nu sunt in acord cu natura noastra interioara, trecem prin socuri emotionale, blocaje energetice si, in final, afectiuni in plan fizic.
Ce facem cu toate acestea?
Constientizarea este primul pas spre vindecare. Acceptarea bolii, integrarea sa, ideea de a nu opune rezistenta si a vedea care este lectia pe care o avem de invatat din toata povestea asta, sunt cateva aspecte bune de luat in calcul atunci cand deschidem ochii si intelegem ca ceva nu e in regula cu noi. Ideea ca afectiunile pe care le avem sunt un Bau Bau mare si urat, de care trebuie sa ne temem, nu este o alegere fericita. Intelept este sa privim boala cu iubire, sa-i multumim ca trage un semnal de alarma si ne spune ca ceva nu e in regula cu gandurile noastre, cu emotiile, cu felul in care traim, ne hranim.
De ce cu iubire?
Pentru ca este cea care face sa se topeasca toate trairile Ego-ului si ne aduce mai aproape de centrul Fiintei noastre. De cate ori nu v-ati surprins opunand rezistenta starii de bine, schimbarii, acceptarii, vindecarii?
Trairile contradictorii sunt cele care ne tin pe loc, nu ne lasa sa evoluam. De fiecare data cand incretim fruntile, cand ne incordam umerii si spunem Nu, ne complacem in starea de rau pe care o avem.
Haideti sa deschidem ochii si sa acceptam cu bucurie si recunostinta tot ceea ce viata ne ofera. Sa cedam controlul si sa ne lasam purtati.
Sa ne lasam pe noi si sa facem voia Domnului si toate se vor aseza.
Articol scris de
Simona Tiripan
Terapeut maseur BB Center
Absolvent al Scolii de masaj Pro Dao Psi
(Ovidiu Dragos Argesanu)

Contacteaza-ne

Comentarii

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>