ATT_1432500341953_IMG_20150524_233046-2

De cand ma stiu mi-au placut copiii si bebelusii!

De cate ori priveam un copilas, ma pierdeam in privirea aceea inocenta si pura. Am stiut ca imi doresc mai mult de un copil si cu siguranta am stiut si ca imi doresc sa nasc natural. Am citit tot ce mi-a picat in mana despre miracolul de a da viata,chiar si inainte de a ramane insarcinata si cu atat mai mult dupa ce am aflat ca eu si sotul meu am fost binecuvantati.
Din pacate prima sarcina s-a oprit din evoltie pe la 6 saptamani. A fost dureros sa aflu asta, dar am reusit sa trec peste. Pe undeva cred ca natura si face treaba si ca exista o selectie naturala dincolo de puterea noastra de intelegere.
Dupa cateva luni am ramas din nou insarcinata.

Bineinteles ca stiam de cursurile Lamaze

Citisem mult despre asta,despre nastere,despre cum m-ar putea ajuta un astfel de curs.
O perioada am uitat ca vreau sa gasesc un loc in Constanta unde pot face un astfel de curs.
Mi-am adus aminte cand,cautand un loc unde se fac exercitii pentru gravide,am dat pe internet de BB Center.
Atunci am citit pe internet ca acolo se organizeaza si cursuri Lamaze.
Ideea de a naste natural nu mi –ar fi putut o scoate nimeni din cap.

Am primit fel de fel de sfaturi,cum ca ar trebui sa optez pentru cezariana,de ce sa ma chinui daca exista o varianta mai usoara? Sau ca sunt curajoasa!Nu e chiar asa. Si mie mi-a fost teama, m –am gandit la durere si la toate povestile negative despre nasterea naturala.
Nu stiu daca a fost curaj,dar m-am informat foarte mult si am ajuns la concluzia ca cel mai bine pentru mine si pentru fetita mea este sa nasc natural,asa cum au nascut femeile intotdeauna.
Stiam ca gestionez durerea destul de bine,asa ca neavand nici un motiv medical nu a existat nico un motiv pentru care sa aleg cezariana.

Oricum,revenind la cursurile Lamaze

…imi aduc aminte cand am vorbit cu dna Liliana la telefon prima data, avea o voce atat de calda.
Sunasem la numarul de pe site-ul Bb Center ca sa cer informatii despre cursurile Lamaze.
Am stiut ca ma voi intalni cu ea.
S-a intamplat mai tarziu decat ma asteptam. Am avut multe pe cap in perioada sarcinii,dar mi am gasit timp si pentru cursurile Lamaze,lucru de altfel important pentru mine. Aveam nevoie de mai multe informatii,de anumite confirmari pentru ceea ce stiam deja si o persoana care sa imi dea si mai multa incredere in mine si in faptul ca pot sa nasc asa cum mi-am propus.

Cel mai important este ca trebuia sa am informatii din surse sigure si credibile

A fost o placere sa merg la cursuri, sa o ascult pe dna Liliana, imi dadea o stare de liniste, ma linistea si faptul ca alte viitoare mamici,ca si mine, aveau aceleasi frici,aceleasi intrebari,aveam toate nevoie de aceleasi raspunsuri si de confirmarea a ceea ce stiam deja,ca putem avea parte de un final pe care ni-l dorim si pe care suntem pregatite sa ni-l asumam.

Recunosc,nu a fost usoara nasterea

Nu a mea cel putin.
Travaliul a tinut doua zile, timp in care nu am avut dilatatie mai mare de 2. In cele din urma mi s-a facut o injectie cu oxitocina si atunci a inceput distractia. Pana in momentul ala totul fusese apa de ploaie. Au inceput contractiile puternice si atunci am inceput sa mi aduc aminte toate discutiile de la curs. Am respirat pentru mine si pentru bebe,cu toate ca durerea m-a ingenunchiat la propriu. Am avut si rabdare,doar am avut un travaliu de 2 zile.
Cand am simtit ca nu reusesc sa fac fata durerii,mi am adus aminte ce se discutase chiar la ultimul curs…si am cerut epidurala.

Da,am vrut sa nasc in apa,fara medicatie

In schimb am nascut pe masa si am facut si epidurala.
Nu e ce mi-am propus,dar tot sunt multumita de alegerile mele. Am stiut ce vreau pana am ajuns acolo si am stiut exact ce vreau in functie de ce se intampla pe moment.
Asta am invatat de la doamna Liliana.
Ca daca vreau cu adevarat sa nasc natural,o pot face si trebuie sa fiu hotarata in deciziile pe care le iau legat de nasterea pe care mi-o doresc.

IMG_0464

Am fost mandra de mine

Am nascut o fetita frumoasa de 4 kg si am fost mandra de mine ca am reusit. Nu asi fi putut naste fara ajutor,asa ca decizia de renunta la ideea nasterii in apa a fost inspirata. De epidurala nu mai spun A facut contractiile oarecum suportabile si atat.
Nu stiu cum ar fi fost fara epidurala si nici nu vreau sa aflu. Am preferat sa cred pana atunci ca voi fi si eu una din norocoasele care au un travaliu de cateva ore si o nastere usoara. Dar daca nu a fost asa a trebuit sa ma adaptez pe moment. Atunci mi-am dat seama cat de mult conteaza sa sti la ce sa te astepti,sa sti ce vrei defapt si sa incerci sa gestionezi situatia cu cap. Ar fi multe de povestit,dar una peste alta informatia e vitala. E vital sa sti prin ce treci in momentele alea si ce optiuni ai.Am luat in calcul si ca este posibil sa ajung la cezariana,intr-o ultima instanta.

Cine putea sti ce se poate intampla? Dar totul a fost bine,nu au existat complicatii.

Mai departe totul este minunat

Primele clipe cu bebelusul sunt ceva ce nu pot descrie in cuvinte.
Fetita mi-a fost pusa pe piept imediat dupa nastere si atunci am uitat de tot! Am alaptat-o chiar in acea seara,la o ora de la nastere si o alaptez si acum.
Este un alt sentiment unic sa-ti pui puiul la san cand este atat de fragil si sa vezi cum creste pe zi ce trece! Normal ca mai apar si piedici pe parcurs, dar trecem peste orice.

Dna Liliana mi-a fost de ajutor si in privinta asta!
Toata stima si respectul meu pentru ceea ce face pentru atatea viitoare mamici! Este o persoana calda si devotata pe care o revad mereu cu drag si sunt sigura ca ni se vor mai intalni drumurile!

Pentru mine experienta nasterii a fost una frumoasa si plina de emotii!
Nu a fost exact cum mi-am dorit,dar sunt impacata cu modul in care au decurs lucrurile. Sunt o mamica fericita

Contacteaza-ne

Comentarii

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>