home-birth20
Studiu expus in Ghidul Educatorilor Lamaze
Un procent de femei nord americane in afara spitalelor, in clinici, maternitati mici sau acasa, asistate in general de moase sau medici.
In aceste locatii exista mai putine programe si echipamente medicale si echipamente sanitare deoarece acestea nu-s necesare in nasterile normale.
Costul acestor ingrijiri este de obicei mai mic decat costul ingrijirilor intraspitalicesti.
In cazul in care va planificati sa nasteti in afara spitalului, este improbabil sa aveti nevoie de interventii medicale, precum administrarea de lichide intravenos, medicamente sau monitorizare fetala electronica.
In cazul in care aceste interventii devin dezirabile sau necesare, specialistul care va asista la nastere va ghideaza catre prima unitate intraspitaliceasca, in cazul in care apar:
  • sangerari
  • probleme fetale
  • travaliu prematur

Pentru majoritatea femeilor cu risc scazut, care au fost bine ingrijite in timpul sarcinii, rezultatele nasterilor planificate la domiciliu sau centre de nastere sunt mai bune sau la fel de bune decat cele programate in spital.
Transferurile de urgenta sunt extreme de rare pentru femeile corect urmarite, care au avut sarcini normale, necomplicate.
Principalele fenomene imprevizibile, potential periculoase, necesitand interventie medicala imediata sunt prolapsul de cordon ombilical (cordonul cade din uter inainte de nastere), hemoragia si privarea fatului de oxigen in timpul travaliului.
Dupa expulzie, principalele motive de transfer la spital sunt:hemoragia, retentia de placenta si probleme grave ale nou nascutului.
Locul cel mai bun pentru dvs este acela in care va simtit in siguranta si confortabil, de unde puteti primi ajutorul si profesionalismul de care aveti nevoie,unde puteti fi sustinuta afectiv de persoana pe care o vreti langa dvs in travaliu.”

In tarile in care nasterea acasa este reglementata legislativ aceasta se desfasoara in prezenta moasei, exista contracte de colaborare cu ambulanta si unitatea spitaliceasca cea mai apropiata.

Contacteaza-ne

Comentarii

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>