A trecut numai o zi

De la intalnirea cu Monica Reu si iarasi mi-e dor de ea.

Un dor care ma face sa ma gandesc deja la urmatoare intalnire, undeva pe la inceputul lunii octombrie, ca na, vine si ea din Bucuresti si toata tara o cere.

De ce o cer oamenii pe Monica? 
Fiindca nu e doar un om minunat, dar de la ea am “invatat” o multime de lucruri, mai ales pe acelea care ne dau batai de cap(si suflet) in relatiile cu cei dragi.
Si nu, ea nu vorbeste doar despre cum sa spunem clar, empatic, cu fermitate ceea ce ne dorim sa le transmitem copiilor, ci ne ofera niste instrumente in relatiile interumane cotidiene.

Nu e un “alt curs depre cum sa imbunatatesti relatia cu copilul”, ci este o incursiune interactiva in toate momentele “dificile” ale comunicarii.

Gestionarea conflictelor

(am inceput cu asta fiindca stiu ca e un subiect delicat)

Comunicarea cu empatie chiar si in situatii tensionate

Aducerea cooperarii in locul santajului de orice tip

Raportarea cu respect la finite

Celebrarea recunostintei

Ascultarea” pasiva, fara interventii de tip “sfat” si multe altele sunt numai cateva dintre subiectele discutate, dezbatute personal sau in grup.

De asemenea, ce imi place de fiecare data este ca am invatat sa imi numesc sentimentele si nevoile (ceea ce poate parea usor in prima faza), caci principiile Comunicarii Nonviolente sunt cele ale exprimarii nevoilor, nevoi care, nenumite, se transforma monstruos in frustrari, suparari, tensiuni, certuri.

Cand ne-a fost ceruta numirea unei nevoi (a unui sentiment) intr-o anumita circumstanta, am avut “nevoie” de lista cu acestea pe care Monica ne-o pregatise, caci eram incapabila sa exprim ceea ce simteam.

 

Furia si frustrarea, din pacate, reuseam sa le exprim cel mai bine, dar am inteles ca in spatele lor sunt mii de nevoi neimplinite. Si am invatat sa le identific, sa le numesc, sa vorbesc despre ele.

Cred ca este unul dintre cursurile pe care le-as recomanda cu tot sufletul celor care simt ca vor mai mult, mai bine in relatiile cu cei din jur.

De aceea eu sunt nelipsita de la fiecare refresh al acestui curs de baza.

Fiindca da, avem intalniri de grup unde discutam, dupa parcurgerea cursului de baza, pe anumite teme, mult mai precise.

Atmosfera de la cursurile ei este fantastica si va invit sa scrieti si voi, cele care ati participat deja, ce a insemnat pentru voi.

 

A trecut un an si jumatate de cand am reinvatat sa vorbesc

Intr-un fel care nu doar s-a dovedit mai eficient in relatiile cu cei cu care intru in contact, dar care a deschis suflete, care a rezolvat situatii tensionate recurente, care mi-a aratat cat de usor poti comunica fara sa agresezi, fara sa jignesti, fara sa “pierzi” intr-o conversatie.

Si totusi sa iti mentii punctul de vedere, sa respecti opinia celuilalt, sa asculti tacand, sa afli cum poti fi cu adevarat empatic.

Tot ce am enumerat, dar si multe lucruri practice si deschizatoare de minti le-am aflat la cursurile Monicai.”

Momente din timpul evenimentului din noiembrie

This slideshow requires JavaScript.

 

.

Contacteaza-ne

Comentarii

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>