12735794_587717421387700_1475335634_n

Asa cum am anuntat si pe pagina noastra de facebook, in BB Center reluam seria atelierelor si activitatilor pentru copii de toate varstele.
“Atelierul de stimulare senzoriala” este coordonat de 2 psihologi: Veronica Ardelianu si Andreea Vasile si se adreseaza micutilor cu varsta cuprinsa intre 0-3 ani.
Atelierele se desfasoara pe categorii de varsta si au loc in fiecare zi de miercuri a saptamanii.
Saptamana trecuta am dat startul cu o sedinta demonstrativa, in care mamici si copii deopotriva, au participat cu entuziasm la intalnirea noastra. Ne-am bucurat sa revedem “foste gravidute” ce au frecventat cursurile centrului nostru si erau familiarizate cu mediul BB Center.
Despre cum a decurs intalnirea, ne spun in cateva cuvinte Andreea Vasile- psiholog/Logoped si psih. Veronica Ardelianu ce au coordonat acest atelier

Andreea Vasile: Clubul familiei- Stimulare senzoriala si relaxare pentru copii si parinti.
Atelierul de joaca senzoriala pentru copii imbina spatiul necesar explorarii de care fiecare copil are nevoie pentru o dezvoltare armonioasa.
Totodata, este cadrul in care parintii au posibilitatea sa observe modul in care copilul lor leaga prietenii cu alti copii, intr-un mediu extern, dar intim, precum si de a impartasi din propriile experiente de parinte cu alte persoane.
Spatiul este dotat aparent simplu, cu jucarii specifice fiecarei grupe de varsta, dar si cu elemente naturale precum (pamant, nisip, seminte, arome).
In cadrul atelierului, copiii sunt liberi sa isi indrepte atentia catre orice element care ii starneste interesul, psihologul educational sprijinindu-l sa acorde o semnificatie corecta diversilor stimuli.
Parintii sunt ghidati cu privire la modul in care pot stimula adecvat copiii pentru explorarea mediului inconjurator.
Prin folosirea materialelor, copiii invata sa acorde o semnificatie corecta diversilor stimuli, sa aiba o relatie adecvata cu mediul, stimuleaza, calmeaza si ii ajuta pe copii sa isi concentreze atentia pe diverse experiente senzoriale.

Veronica Ardelianu: “Sa vorbim aici despre atelierul de “Stimulare senzoriala”
Pentru ca azi am oferit ocazia bebelusilor sa socializeze si am raspuns întrebărilor venite de la mamici,
Am ținut bebelusii in brate si mamicile au putut vedea ce pot face efectiv cand bebelusul este tensionat, cum ii transmitem o stare de liniste atunci cand este agitat. De fapt, m-au observat pe mine in relatie cu bebelusul .
Au observat ce poți face astfel incat un bebelus sa fie receptiv la ce se intampla in jurul lui, practic cum il putem stimula pentru a se dezvolta armonios.
Am discutat mult despre jucăriile folositoare si care sunt la indemana noastra, aproape de viata pe care o trăim.
Despre cum e nevoie sa lăsăm bebelusul sa aleagă obiectul care il intereseaza/stimulează in prezent.
Mi-a facut placere sa vorbesc bebelusilor despre intalnirea noastra, sa le fac cunoscut mediul creat special pentru ei.
In seara aceasta, încă o data am căpătat incredere ca putem iubi si preveni in loc sa reparam.
Nu uitati de rugamintea mea, dati mai departe experienta si lăsați aici gândurile voastre despre intalnirea de azi.”

Va astept la o noua intalnire
In fiecare miercuri
La BB Center
Cu drag,
Psih. Veronica Ardelianu

Contacteaza-ne

Comentarii

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>