12970490_1382791721747182_2031167861_o

Eveniment recomandat pentru parintii care isi doresc sa isi inteleaga copiii iar ei sa fie echilibrati
Educatie empatica. Cum consolidam stima si increderea in sine a copilului cu instrumentele Comunicarii Nonviolente, cu Monica Reu

Cu siguranţă, una dintre cele mai preţioase relaţii pe care le avem este cea cu copiii noştri şi această relaţie va da tonul gradului lor de implinire in propria viaţa.
În această conferinţă vom explora moduri în care putem înţelege şi împlini nevoile reale ale copiilor noştri si vom vedea cum le putem oferi o educaţie care să le consolideze stima şi încrederea în propriile forţe.
În acest demers ne vor ajuta instrumentele Comunicării Empatice, procesul de comunicare conceput şi dezvoltat de doctorul în psihologie Marshall B. Rosenberg laureat al premiului Nobel pentru pace .

Vom vedea care este legatura între stima de sine și succesul în viață și cum putem contribui la devenirea lor ca adulţi încrezători în forţele proprii, cu o imagine sănătoasă asupra propriei persoane, iubitori de viaţă şi de oameni.
Cand?

Marti 12. Aprilie. 2016

Ora 17.00

Unde?

Hotel Ibis Sala Ovidiu
Costul pentru participare este de 100 lei.
Inscrierile se fac la adresa noastra de e-mail:
lilianatudose@bbcenter.ro

 

12718193_1148294035210455_2032801778184247475_n

Monica Reu: “Copilul meu va deveni un adult empatic dacă el va trăi empatia în relaţia noastră. Atâta timp cât respirăm, avem şansa să schimbăm în bine în modul comunicarea cu copiii noştri.”Nu este nicio îndoială că este nevoie de curaj pentru a-ți crește copilul empatic în societatea de astăzi.Dar de ce ar prefera un părinte această abordare, care necesită dedicare și exercițiu, metodelor tradiționale ce sunt un fel scurtătură către „liniștea în casă”?

Monica Reu: Da, în mod cert, a alege să faci din empatie, respect, compasiune, ascultare de calitate, apreciere autentică, practici ale interacţiunii de zi cu zi cu copilul tău necesită mai mult timp, mai multă energie şi mai multă implicare decât a merge pe sistemul pedeapsă-recompensă sau pe reacţii automate la comportamente date. Abordarea empatică presupune pentru părinte şi lucru cu sine, conştientizarea propriilor emoţii şi nevoi, compasiune faţă de propria persoană.

Cred însă că lucrurile încep să capete un cu totul alt sens dacă ne gândim la efectele pe termen lung ale reacţiilor noastre şi la ce încercăm, de fapt, să construim ca părinţi. Pentru că, dacă obiectivul meu este ca din demersul meu de parenting să iasă un adult încrezător, empatic, care să funcţioneze sănătos în lume şi să fie capabil să clădească relaţii de calitate cu semenii lui, iar între noi doi să se consolideze o legătură bazată pe încredere, iubire şi împărtăşire, îmi este clar că nu voi ajunge să obţin aceste lucruri decât dacă ele se vor regăsi în abordarea mea încă de la început.

Pe scurt, copilul meu va deveni un adult empatic dacă el va trăi empatia în relaţia noastră (unul dintre motivele pentru care adulţii din societatea de astăzi dau adesea dovadă de atât de puţină înţelegere şi empatie este însuşi faptul că nu au avut parte de ele în anii formării lor); va deveni un adult încrezător, dacă eu voi alege abordări de parenting care să nu-i lezeze stima şi încrederea în sine; se va bucura de relaţii frumoase, bazate pe colaborare, dacă relaţia noastră va fi o oportunitate de învăţare a colaborării; va deveni un adult capabil să ia decizii, dacă îi ofer ocazia să-şi exerseze această abilitate – bineînţeles, adaptat vârstei.

În acest proces, ne şi bucurăm unul de altul mai mult, mesajele care circulă între noi sunt mai constructive, ajungem mult mai uşor la cooperare, respectul nu mai este doar o formă, ci o atitudine profund interiorizată. Iar iubirea necondiţionată este acolo, vie, prezentă în viaţa de zi cu zi, nu doar la nivel declarativ.

totuldespremame.ro

Impresii post event

Contacteaza-ne

Comentarii

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>