2016-05-06_20.33.03

“Un eveniment cu adevărat reuşit. Mi-ar fi plăcut să pot participa la toate cursurile doamnei Eugenia Dobrescu, însă cu cea mică nu este uşor, mai ales după atâtea zile de stat în casă din cauza ploii.

Deşi mai participasem la un alt curs tot pe acest subiect înainte ca fetiţa mea să înceapă capitolul diversificării, pot spune că abia acum mi s-a vorbit pe limba mea. Multe exemple, deşi aş mai fi stat acolo să mai ascult câteva poveşti despre cum poţi ajuta un copil să mănânce corect şi sănătos de mic, imagini frumoase, materialele de foarte mare ajutor, însă doamna Eugenia Dobrescu se vedea că este foarte bine pregătită. Scurt şi cuprinzător, nu ne-a pierdut în prea multă teorie, nu a avut slide-uri cu mult scris de pe care să se apuce să citească. Prezentarea de pe slide-uri a folosit-o doar pentru a ne ghida.

Ce mi-a plăcut foarte mult?
Abordarea ei în ceea ce privește diversificarea şi autodiversificarea. Doamna Eugenia Dobrescu le-a combinat, exact aşa cum fac şi eu cu cea mică, ne-a explicat cum alăptarea este un dans în doi, pe când diversificarea este doar despre copil, el decide ce mănâncă, cât mănâncă şi când mănâncă, în condițiile în care respectăm anumite reguli simple. Vă dau un exemplu, fetiţa mea îmi dă foarte simplu de înţeles când a terminat de mâncat. Cum? Îşi întoarce capul şi nu mai deschide guriţa. Așa și cu restul, copilul trebuie lăsat să experimenteze în ritmul lui.

Mi-a mai plăcut mult cum ne-a explicat ce anume să dăm bebeluşilor la fiecare masă din zi şi de ce, iar cireaşa de pe tort a reprezentat-o apa dată bebeluşului la fiecare masă şi importanţa ei, ba chiar mai mult, ne-a explicat cum să identificăm singure care apă este bună de băut pentru cei mici. Surpriză! Apa specială pentru bebeluşi nu este chiar atât de specială, ci doar plină de “marketing” şi foarte scumpă.

Trebuie să spun că acum am cunoscut-o pentru prima oară pe doamna Eugenia Dobrescu şi tot acum am auzit şi de site-ul dânsei www.diversificare.ro. Cine este Eugenia Dobrescu? Este tehnician nutriționist, consultant în lactație certificat internațional IBCLC și un om pasionat de alimentația copilului de azi și a adultului de mâine.

Pe lângă toate informaţiile utile pe care le-am primit, am avut ocazia să cumpăr o cărticică minunată cu reţete pentru bebeluşi, frumos ilustrată, plastifiată pentru a putea fi ronţăită cum se cuvine şi o pot chiar atârna în bucătărie pentru a o avea în permanență lângă mine. Este plină de reţete ce pot fi preparate pentru întreaga familie, ba chiar este frumos ilustrată cu denumirea fiecărui fruct, legumă sau cereală în limba română cât şi engleză. Ingenios! Sună a reclamă, ştiu, însă atât sunt de încântată, încât nu mă pot opri din scris.

Pe scurt, recomand cursurile doamnei Eugenia Dobrescu cu mare căldură.
Vă spun sincer, niciodată nu suntem suficient de informaţi, iar când vine vorba despre copii noştri, este nevoie de cât mai multă informație, pentru că avem de unde. Slavă cerului!
Voi aţi participat la astfel de cursuri? Dacă nu, de unde v-aţi informat în legătură cu diversificarea sau cu autodiversificarea?

Articol preluat de pe blogul “Parinteala” http://parinteala.blogspot.ro/

Contacteaza-ne

Comentarii

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>