13151588_839027969563046_3400878521437653171_n

12376256_10201041551997500_7237072883774347301_nLiliana Tudose povesteste:

“Pe Ioana am cunoscut-o cand a inceput gimnastica in BB Center, parea ca ii este teama sa se miste foarte mut. Era atenta, grijulie cu sarcina ei. O asiguram ca poate sa faca miscarea daca respiraria era coordonata cu miscarea, dar era inca retinuta. Drept urmare o intrebam mereu: Cum esti? Ce simti?

Ioana era intr-o etapa cand simtirea ei era idreptata catre protectia lui bebe. Era pacienta unui medic care era vestit in orasul nostru ca sustinea cezariana.

Ea nu discutase inca cu el despre modul in care va naste, dar incepuse sa afle din ce in ce mai multe prin intermediul gravidutelor si mamicilor BB Center care ii povesteau diferite experiente.

Comunica cu medicul care-ti urmareste sarcina!

A ramas impreuna cu medicul ei, iar la cursul Lamaze pe care l-am inceput la varsta de 25 de saptamani a invatat cat de importanta este comunicarea cu medicul care ii urmareste sarcina. Era deschisa sa intrebe tot ce aflase de la celelalte mamici cat si despre ceea ce simtea ea, cat si sotul ei.

Relatia cu medicul curgea frumos-respect, comunicare-cu un medic care inca nu incercase nasterea in apa. Evita? Sau ideea noului ii crea retinerea? Sau considera puerila o nastere in apa?

In acest fel a aflat despre sprijinul emotional la nastere pe care poate sa-l ofere o moasa care are informatiile pe care le ofera cursul Lamaze si este un sustinator al nasterii naturale.

 

Ioana a nascut natural cu un medic care nu sprijinise inca nicio femeie sa nasca in apa!

Ea ne povestteste:

Am stiut de la inceput ce imi doresc

Secretul meu principal a fost încrederea in sine si faptul ca am stiut de la inceput ceea ce imi doresc. E adevarat ca am avut si eu momente cand am fost descurajata dar mereu am gasit puterea sa trec peste. Si foarte importanta a fost susținerea morala pe care am avut o din partea sotului.

Specialist desavarsit-dar nu sustine nasterea naturala

“Nu intelege de ce femeile isi doresc o nastere naturala, cand cezariana este atat de simpla si la indemana”

De relatia cu medicul dupa cum stii deja am fost pacienta unui medic care nu este foarte renumit pentru nasterile naturale desi este un specialist desavarsit. Dar probabil conteaza si ceea ce isi doreac pacientele care vin la dansul. In schimb eu am avut o relatie deschisa cu el si mereu i am zis ce am gandit sau ce am avut pe suflet. Ma rog mai mult sau mai putin i am zis eu pe cate ii spunea sotul meu. Inclusiv ca am vrut sa renunt la colaborarea cu el si ca am fost la un alt medic la control. Dar se pare ca in final am rezonat cu totii si am reusit ceea ce ne am propus.

13087924_10201533466575057_8450416025460278707_nNasterea cu moasa a fost secretul pentru nasterea naturala, cand medicul este retinut

Ce sa zic laudele le am pt Ana, moasa pe care am ales o sa imi fie alaturi, mi a fost de mare ajutor in timpul travaliului, atat ea cat si sotul au stat permanent cu mine si m au masat , m au incurajat in permanenta. Am ajuns si la momentul culminant cand mi am dorit cezariana ca sa scap ( asta cu o ora- 2 inainte de monentul final) , dar ei m au incurajat sa nu renunt si sa trec mai departe.

La dilatatie completa am intrat in apa unde durerile mi s au redus considerabil . Atunci a venit si medicul care a fost foarte implicat in procesul nasterii. Tin sa mentionez ca a fost prima nastere pe care a asistat o la bazin emoticon smile

Toti 3 , atat medicul , Ana cat si sotul meu m au ajutat foarte mult sa ajung la momentul mult asteptat si sa imi tin bebele pe piept. Nu pot sa exprim in cuvinte sentimentele pe care le am avut. Atat pentru ca am reusit sa am nasterea pe care mi am dorit o cat si pt faptul ca aveam pe piept un sufletel micut .

Cursul Lamaze m a ajutat foarte mult

Pe mine pentru ca stiam la ce sa ma astept , nimic nu a fost o surpriza doar ca am aflat exact ce inseamna o contractie :)) dar mai ales pe sotul meu care era si el pus in tema cu ceea ce inseamna un travaliu si cu bune si cu rele, ma bucur ca am reusit sa am o nastere naturala, nemedicalizata , intr un cuvant o nastere cu adevarat implinitoare.

Vreau sa mulțumesc tuturor celor care mi au fost alaturi incepand cu tine , pentru ca ne ai invatat tot ceea ce stiam , pentru ca mereu m ai incurajat ca va fi bine.

Apoi ii multumesc domnului dr Stanca Răzvan ca mi a demonstrat contrariul a ceea ce se spune despre dansul si a fost alaturi de mn pana in ultima clipa.

Ii multumesc Anei Maria Bumb fara de care nu as fi reusit.

Si nu in ultimul rand ii multumesc sotului meu pentru ca ne iubeste atat de mult.

Ps. Sa stii ca pana la urma am si filmat :))))

 

Articol prelucrat de Liliana Tudose, Educator prenatal Lamaze, Consilier in alaptare

Tel. 0746587456

Contacteaza-ne

Comentarii

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>