images (1)

Cristina:

De ce v ați gândit ca bebelusul vostru sa se nască natural

Din momentul in care am ramas insarcinata, stiam ca imi doresc o nastere naturala, pentru ca simteam ca asa e normal si sanatos pentru mine si bebe, insa in acelasi timp inca de la inceput alaturi de hotararea mea a aparut si teama de necunoscut, de o experienta dureroasa😄, frica ca nu cumva in timpul travaliului sa se activeze starile mele de anxietate….

Eeh, si astfel a aparut si provocarea, dorinta mea de a face fata unui travaliu!

Pe masura ce sarcina mea a inaintat si am inceput sa ma conectez din ce in ce mai mult cu bebe, mi-am dat seama ca pentru mine nasterea naturala este de fapt un drum pe care il vom parcurge impreuna, lucru care mi s-a confirmat la curs!

Imi doresc sa nasc natural pentru ca asa simt cu adevarat ca eu contribui la indeplinire, ca eu nasc comparativ cu cezariana.

De unde ai aflat de acest curs?

Odata cu dorinta mea ca drumul pe care noi il vom parcurge sa fie unul minunat si in siguranta, am aflat despre cursul de pregatire pentru nastere si simteam ca am nevoie sa ma informez si sa invat cum sa imi inving teama ca nu voi sti ce sa fac in timpul travaliului si teama ca as putea sa ii provoc ceva rau lui bebe.

Ce asteptari aveati de la acest curs?

Inainte de a incepe cursul imi imaginam ca e doar un curs din care inveti cum sa respiri in timpul travaliului….in schimb am gasit la inceput accentuarea fricilor (de fapt Liliana, tu ne-ai invatat sa scoatem la suprafata fricile, ca sa le putem elimina) si ulterior cand informatia primita la curs ‘s-a asezat’ simt siguranta si liniste.

Acum stiu ca nasterea este sanatoasa ca pot si stiu cum sa nasc.

Am invatat ca doar daca cer si ma fac inteleasa cei din jur ma pot ajuta, am invatat sa fiu atenta la ceea ce simt si sa si pun in aplicare tot ce simt, lasand la o parte starile de pudicitate sau jena sau discomfort!

Ma simt comod cand ma gandesc si simt cat de puternic ai impregnat in mintea mea ca, in travaliu orice e permis☺️😄trebuie doar sa exprimam !!!

Cum ai perceput invatarea in cadrul unui grup?

Mi-a placut experienta unui grup, m-am simtit in siguranta  vazand ca de fapt nu sunt eu vreo ciudata pentru ca imi doresc si simt altceva in legatura cu nasterea, ca privesc altfel sarcina, ca am parte de alte emotii , cand in jurul meu roinesc cezarienele ‘sanatoase’ pentru fizic si psihic!

Care consideri ca este cea mai importanta informatie primita la curs?

Cea mai importanta informatie primita la curs care ma v-a ajuta si in viata este ca RPP-ul aduce si regleaza rabdarea, adica ‘am cultivat o virtute’☺️!

Eu sunt mai euforica de felul meu si simt ca in viata nu intamplator intalnesti oameni potriviti in momentul potrivit, la fel este si cu micul nostru grup!

Ce simti astazi?

Cred ca am mai spus asta, dar ma simt atat de impacata cu acest curs, incat chiar i-am spus unei prietene ca vreau sa ii fac cadou un curs Lamaze, pentru ca asa o sa se cunoasca mai bine si o aiba mai multa incredere in instinctele ei !

Iti multumesc Liliana ca m-ai invatat sa imi asum nasterea constienta, prin informatia clara pe care ne-ai transmis-o.

Tot la curs am simtit cat de multa incredere are sotul meu in mine si asta imi da o stare de siguranta❤️!!! Sa nu uitam: NIMIC NU E INTAMPLATOR, TOT CE SE INTAMPLA ESTE CU UN SENS IAR ACELA ESTE UNUL POZITIV!!!

P.S.  Imi pare rau pentru scris, nu am vrut sa ma uit peste el inainte de a posta, ca sa nu modific nimic…..in timp ce scriam eram intr-un fel de BULA si nu am vrut sa ies de acolo J

Alina

M-am gandit sa nasc natural pentru ca este firesc si sigur si sanatos pentru mine si pentru bebe. Imi doresc sa nasc natural dupa cezariana pentru ca vreau sa simt nasterea, sa fiu prezenta, sa particip activ, sa am parte de ora magica si de mobilitate crescuta dupa nastere.

Despre cursul Lamaze sustinut de Liliana Tudose am aflat de pe google si mai apoi, de pe grupul Facebook Grupul BB Center. Am vrut sa particip la curs inca de la prima sarcina, dar dintr-o anum e conjunctura nu am ajuns. Acum simt ca daca as fi facut cursul, as fi nascut natural de prima data.

Acum, la a doua sarcina am venit la curs pentru a ma pregati psihic si emotional si pentru a invata despre tehnicile de respiratie.

Am asteptat cursul cu mult entuziasm si am gasit acolo alte doua cupluri cu care ne-am format un grup si alaturi de care am trait emotii si am facut glume, care ne-au ajutat sa asimilam mai usor informatia si sa aflam despre diverse trairi si situatii.

Cred ca acest curs este diferit de celelalte cursuri prin accentul pus pe pregatirea psihica, emotionala si cladirea increderii gravidei in cursul natural al nasterii si in propriul trup. Grupul de 3 cupluri mi se pare ideal, nici prea putini pentru a deveni plictisitor/necomunicativ, nici prea multi pentru a deveni impersonal.

Azi simt ca sunt entuziasmata despre momentul travaliului si nasterii, putin nerabdatoare si emotiva. Azi ma simt pregatita si il astept pe bebe cand o vrea el, fie la 35s sau dupa DPN.

Recomand acest curs tuturor gravidelor si cuplurilor care asteapta un copil pentru ca nasterea este 90% pregatire psihica si emotionala si acest curs acopera bine aceasta latura si bine-nteles ca sunt si teoria si tehnicile de respiratie cuprinse.

Contacteaza-ne

Comentarii

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>