article-2553880-1B4549F900000578-905_634x358

Articol preluat din Ghidul de Stdiu al educatorilor Prenatali Lamaze

Intrebare:
Sunt asistenta medicala in travaliu si sunt impresionata sa asist cum femeile imping ca reactie a ceea ce simt.Intr-o discutie am intalnit ideea ca:
,,Femeia impinge controlat”
Este compatibila ideea aceasta cu filosofia Lamaze si educatia Prenatala Lamaze incurajeaza aceasta metoda?

Raspuns:
Tehnica Lamaze pentru cel de-al II-lea stadiu, nu este impingerea controlata.

Acest stadiu este normal si natural, exact cum este si primul stadiu al travaliului.

Natura face o treaba incredibila de a ajuta femeia sa impinga pe lume bebelusii lor, controland eforturile. La cursuri femeia este incurajata, prin discutii libere bazate pe dovezi, sa se increada in trupurile lor, sa isi asculte corpurile, de a raspunde instinctelor sale.

Deci instinct, inseamna reactie la durere sub presiunea contractiilor.


Acest proces de simtire si reactie asigura progresia travaliului si nasterea bebelusului.
Pregatirea pentru nastere nu inseamna numai tehnici simple (respiratie, impingere, relaxare) pentru a face fata travaliului, Lamaze este pregatirea pe care o facem pentru ca femeile sa creada in ele insele, ca au capacitatea sa nasca si sa raspunda reactiilor corpului.

Lamaze le da femeilor posibilitatea de a raspunde liber la contractiile sale, sa isi planifice suportul continuu pe timpul travaliului, le ofera incurajare si sustinere pentru travaliul lor.
Femeile care urmeaza cursul, inteleg anatomia si psihologia nasterii naturale, inteleg valoarea miscarii pentru a ajuta copilul sa treaca mai usor prin canalul de nastere.
Tehnica Lamaze pentru impingere urmeaza cursul natural, nu este nevoie sa se intervina in planul naturii decat daca este o problema speciala de mama si copil.

Nu exista o recomandare care sa sustina tinerea respiratiei, fiindca femeile daca simt isi vor tine respiratia nedirectionat, spontan ca reflex a ceea ce simt.


Dupa cum se intampla adesea cand apar noi informatii, unii dintre noi nu aud niciodata si continua sa practice ceea ce au invatat, altii se informeaza, inteleg si isi schimba atitudinea

Contacteaza-ne

Comentarii

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>