Natural-childbirth-in-water

“O doula este instruita si experimentata in sustinerea femeilor si a partenerilor lor in timpul nasterii.

Rolul doulei este de a va ajuta sa aveti cea mai multumitoare experienta a nasterii posibila – conform propriei definitii. Ea afla ce va doriti de la nastere din planul de nastere si din conversatii. Ramane langa dvs. in travaliu, din momentul cand o chemati si pana la 1-2 ore dupa nastere.

Va ajuta in felul in care doriti sa fiti ajutata.

De exemplu, puteti prefera ca principalul sustinator sa fie partenerul. In acest caz, doula va sfatuieste pe amandoi in privinta masurilor de calmare si a modurilor de a stimula progresia travaliului. Ea asigura o pereche de maini in plus care va face un masaj, va ajuta partenerul sau ii permite acestuia sa ia o pauza. De asemenea, da fuga sa aduca sticle cu apa fierbinte, paturi sau bauturi pentru dvs., ori o gustare pentru partener. Pe baza experientei sale, va poate linisti pe amandoi, privind lucrurile dintr-o perspectiva realista.

Daca partenerul nu va participa la nastere

Daca nu aveti un partener sau daca acesta nu doreste o prea mare responsabilitate, doula poate fi principalul sustinator, implicand partenerul numai in masura in care acesta se simte confortabil. Doula poate fi de mare ajutor intr-un travaliu lung, ce poate fi tot atat de epuizant pentru partener ca si pentru femeia care trece prin el. De asemenea, doula va poate ajuta sa puneti intrebarile potrivite pentru a obtine informatiile de care aveti nevoie pentru a putea lua decizii in cunostinta de cauza in privinta ingrijirii dvs. si a bebelusului.

Studii: cu doula-travaliul poate fi mai scurt

Ingrijirea oferita de doula a fost amanuntit investigata in studii stiintifice, iar rezultatele indica imbunatatirea deznodamantului fizic si psihologic, atat pentru mama, cat si pentru copil. Unele studii au constatat scurtarea travaliului, scaderea utilizarii ocitocinei, mai putine cezariene, mai putine nasteri cu forcepsul si vid-extractorul si mai putine cereri de analgezice la femeile care au avut o doula fata de cele care nu au avut.

Prezenta doulei-scaderea depresiei postpartum

Ingrijirile oferite de o doula la nastere au fost de asemenea asociate cu imbunatatirea parametrilor post-partum, precum reducerea depresiei postnatale, evaluari mai bune de catre mama a temperamentului, aspectului, sanatatii si abilitatilor nou-nascutului, succes mai mare al alaptarii si o satisfactie mai mare in privinta experientei nasterii.

In incercarea de a explica aceste beneficii oferite de ingrijirea unei doula, cercetatorii afirma ca doula ajuta femeile sa se simta mai confortabil, ocrotite si mai ingrijite, deoarece raman langa ele pe toata durata travaliului si nu au alta responsabilitate in afara de a mentine confortul fizic si starea de bine emotionala a femeii. Teama si stresul sunt diminuate in prezenta unei doula si acest lucru poate fi responsabil de imbunatatirea deznodamantului.

Mai mult, femeile pot fi mai bine pregatite sa-si asume rolul de mama atunci cand propria nevoie de ocrotire este satisfacuta in timpul perioadei vulnerabile a travaliului.”

Articol preluat din Ghidul complet – Sarcina, nasterea si nou-nascutul, Penny Simpkin

 

Mentiune:

In cadrul cursului Lamaze din BB Center participantii au posibilitatea de a lega o relatie cu doula, in vederea stabilirii unui plan de nastere impreuna cu doula-prietene la nastere.

Recomanadam prezenta doulei la nastere intrucat gravidutele BB Center care au avut sprijinul unei doule sau/si a unei moase la nastere, ne povestesc ca au avut cele mai implinitiarea experiente.

Daca doresti sa discuti cu noi, te invitam sa programaezi o vizita in cadrul centrului pentru a realizaimpreuna planul de nastere.

Contacteaza-ne

Comentarii

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>