index

Dupa pierderea unei sarcini, drumul tau se incurca brusc. Poate nu stii ce sa faci sau CUM sa faci, dar in mod sigur poti alege una din sugestiile de aici pentru a te ajuta tu pe tine.

Sta in puterea ta !

TU DECIZI – intentiile bune ale rudelor, prietenilor, de a te sfatui sa nu te mai gandesti, sa renunti la ceea ce ai pregatit deja pentru viitorul copil pot fi potrivite sau nu, pentru tine. Acorda-ti timpul de care ai nevoie pentru a lua o decizie , de a renunta sau nu ! Tu alegi, tu decizi, ceilalti doar te orienteaza pe drumul despre care ei cred ca trebui urmat….insa numai tu stii care e drumul tau.

CREEAZA O AMINTIRE – fa o bijuterie , planteaza un copac sau fa orice alta amintire in onoarea bebelusului, copilului pierdut

REFLECTEAZA – reflecteaza mai mult asupra unor decizii majore , de impact in viata ta , cum ar fi schimbarea partenerului, schimbarea jobului.

INGRIJESTE-TE – fii atenta la alimentatie, fa miscare , plimbari lungi si evita alcoolul sau tutunul

TINE UN JURNAL – scrierea gandurilor ajuta in procesul de vindecare a durerii

FII APROAPE DE PARTENER – vorbiti sincer, fara menajamente despre sentimentele voastre si gandeste-te ca nu poate trai ca tine durerea.

ALATURA-TE UNUI GRUP DE SUPORT – impartasirea experientei cu oameni care au trecut prin aceeasi suferinta, pierderea sarcinii, a bebelusului te poate ajuta in procesul de vindecare.

Daca ai nevoie de sprijin pentru a face cele de mai sus, cere ajutorul!

Veronica Ardelianu

Psihoterapeut -BBCenter

Contacteaza-ne

Comentarii

comentarii