5-keluarga-dengan-jumlah-anggota-terbanyak-di-dunia

Discuții intre Liliana Tudose,
De regulă părinții intra în legătură cu ea în timpul cursurilor prenatale
Cat si a consilierilor în alăptare
Și Veronica Ardelianu psiholog cu care părinții BB Center simt sa se întâlnească după naștere în diferite etape ale creșterii lor ca și părinți
Și mai ales ca familie :

“Veronica,
Știu ca de fiecare data când propui o tema ea este aleasa în urma experiențelor tale cu părinții BB Center.

Da, așa este,

Suntem într-o etapă in care părinții se informează foarte mult,
Citesc multe cărți și se concentrează asupra copilului încă dinainte de nastere.
Este fireasca aceasta etapă,
Însă prin întâlnirile de sâmbătă
Vreau sa îndrept atenția părinților către sine,
Către relația lor cu sine,
Și mai ales sa conștientizăm etapele de transformare din cuplu.
Recunosc ca aceasta orientare intensa către copil poate reduce atenția către alte aspecte importante din viata,
Iar ele își au rolul lor în împlinirea copilului
Într -o familie.

În cuvinte simple:
De la carte în practica
Sa simțim cum ne creștem: copiii dar și pe noi. ”

14432935_1247147768670580_4246319519041582918_n

Cercetati si aflati cine sunteti

Intr-o forfota continua a primirii de informatii noi, a multitudinii de carti in parenting de pe piata, intalnesc parinti si in special mamici, blocati in a face ceea ce spun cartile. Sunt familii in care se duc adevarate lupte pentru adoptarea unor practici.

Cu bucurie va spun ca tot ceea ce primiti si cititi, se integreaza/adapteaza in ceea ce sunteti ca familie, nicidecum nu se opune voua.

Prima data cercetati si aflati cine sunteti, ca sa discerneti asupra ceea ce dati deja copilului si apoi puneti in aplicare ceea ce vi se potriveste. Cadeti de acord ca parinti asupra ce veti face si Faceti. Apoi descoperiti ce va opreste sa reusiti si gestionati.

Aveti incredere

ca oferiti ceva bun, ceva ce puteti imbunatati si ceva ce e nevoie sa gestionati si sa acceptati ca familie.

Cand parintii cerceteaza in adancul lor, de multe ori descopera ca au nevoie doar de o modalitate de a gestiona propriile furtuni interioare astfel incat sa poata fi deschis,sincer, sa puna limite copilului, sa ii poata oferi toata iubirea de care are nevoie.

Un copil se comporta bine cand se simte bine.

14322569_1268308996542291_3300765569486879493_n

Va propun sambata o intalnire in care:

– sa cercetati interiorul propriu, sa descoperiti ce aduceti de la “mama de acasa” in familia voastra si va dauneaza, nu mai vreti.
– sa invatati Ce sa faceti cand aceasta ” mostenire” o dati mai departe fara sa vreti
– sa integrati Ceea ce ati primit de la parinti, ceea ce sunteti si ceea ce ati CITIT ca trebuie sa fiti ca parinti in familia pe care ati creat-o.

Copilul devine confuz

Cand incerci sa iti controlezi copilul inainte ca TU sa te uiti, adanc in interiorul tau, sa te privesti cu toata nevoia ta de a Domina, din frica de a pierde controlul, exista riscul ca acesta sa isi piarda propria individualitate,

incet, incet, copilul devine confuz cu propriile senzatii/emotii/ganduri, pierzand din capacitatea de a se diferentia de proprii parinti.

Cream o legatura pozitiva

Cand noi, ca parinti, suntem deschisi la o buna cunoastere de sine (cand obisnuiesc sa reactionez impulsiv la ceea ce face copilul meu? ce anume din trecutul meu, care model de interactiune il reproduc in prezent?)

reflectam si ne intelegem experientele de viata, putem imbunatati relatia cu copilul, ii asiguram o baza sigura, cream o legatura pozitiva ce ii ofera resursele necesare sa faca fata propriilor provocari pe care i le va oferi viata.

Este necesar sa aprofundam cunoasterea de sine

Pentru a diminua disconfortul creat de anumite experiente negative ii ajutam pe copii sa se inteleaga pe sine cu ajutorul desenelor, povestilor sau marionetelor.

Cat de mult le este folositor, atunci cand noi ca parinti, nu stim ce ne determina sa avem reactii imprevizibile la anumite comportamente ale copiilor?

Ca sa cunoastem mai mult din modul in care relationam cu copilul, astfel incat sa provocam schimbarea tipului de influenta “”Asa facea mama mea/tatal meu cand eu eram mic/a”” este necesar sa aprofundam cunoasterea de sine.

Doar asa, reusim sa acordam o atentie sporita/ sa ne dam seama/ sa constientizam senzatiile de natura nonverbala si de multe ori imprevizibile, atunci cand apar in relatia parinte – copil.

Contacteaza-ne

Comentarii

comentarii