haine-sport-gravide-min

Sarcina nu este perioada potrivită pentru a apuca de sporturi viguroase precum jocurile cu mingea, tenis sau patinaj, care necesită un echilibru bun sau mişcări intense şi bruşte. Totuşi, dacă deja va pricepeţi saupracticaţi aceste sporturi sau altele tot atât de solicitante, puteţi conţinuă jucaţi atâta vreme cât va simţiţi confortabil.

Cu alte cuvinte, cât timp sarcina rămâne normală, puteţi continua practicaţi în condiţii de siguranţă un sport sau altă activitate recreaţională la care simtiti va pricepeţi, precum tenisul, înotul, schiul fond, joggingul sau ciclismul.

Totuşi, trebuie evitaţi activităţile potenţial periculoase, precum salturile cu paraşuta, scufundările, săriturile în apă, surfingul sau alpinismul.

Către sfârşitul sarcinii, va trebui probail restrângeţi participarea la activităţi precum coborârile pe schiuri, schiul nautic, plimbările cu snow-mobilul şi călăria.

Discutaţi cu specialistul care va îngrijeşte dacă aveţi îndoieli cu privire la practicarea unei anumite activităţi sportive în timpul sarcinii.

 

 

Contacteaza-ne

Comentarii

comentarii