mother breastfeeding her baby girl

Cea mai buna atasare la san posibila. Care sunt caracteristicile unei “atasari ideale” ?

Eu o numesc atasare asimetrica si, daca va uitati la copilul atasat , veti vedea: barbia bebelusului atinge sanul insa nasul nu.
Daca bebelusii pot respira chiar si atunci cand nasul le este ingropat in san nu inseamna ca un nas ingropat in san este de dorit.
Atasarea asimetrica pare sa functioneze mai bine;
bebelusul acopera mai mult din areola cu buza de jos decat cu buza de sus:
intregul corp al bebelusului este inclinat usor in sus, astfel incat sa se poata uita la mama sa.
Puteti obtine aceasta atasare ideala in orice pozitie alegeti, dar noi credem ca pozitia in care copilul este culcat pe bratul opus este cea mai usoara pentru cele mai multe mame si nou nascutii lor.
Multi nou nascuti vor gasi sanul si se vor atasa singuri.
De obicei daca incepeti cu pozitia leaganului incrucisat si daca alaptarea se desfasoara corespunzator, veti trece in mod normal la pozitia leaganului.
Cand copilul este bine atasat, e putin probabil sa suferiti de dureri ale mameloanelor, iar nou nascutul va primi mai mult lapte din san, chiar daca productia de lapte este scazuta. Intr-adevar, cu cat este mai scazuta productia de lapte, cu atat este mai important pentru copil sa beneficieze de o buna atasare.

Uneori mamele si personalul medical vor spune : Eu nu asa mi-am atasat copilul.
l-am atasat cum se facea pe vremea mea si copilul a fost perfect sanatos”.
In cazul in care aveti lapte din abundenta, nou nascutul se poate atasa ca pe vremea lor si poate sa primeasca suficient lapte, desi e posibil sa faceti ragade in acest fel.
Totusi o atasare initiala defectuasa poate duce la scaderea ulterioara a productiei de lapte.

Un studiu suedez, publica in revista Birth(Nasterea) in 1992, a subliniat importanta tehnicii de supt in procesul de alaptare.
In primul rand doar copiii alaptati exclusiv au fost inclusi in studiu. In momentul studiului, 97% dintre nou nascuti erau alaptati exclusiv in spital.
Nou nascutii au fost clasificati de catre un specialist in lactatie in doua grupe: Copiii care au avut o atasare buna si cei care nu au beneficiat de asa ceva.
Acest grup din urma a fost apoi divizat la intamplare in doua grupe mai mici: unul a carui atasare a fost corectata si unul a carui atasare nu a fost corectata.
Toate grupele au primit aceleasi informatii generale despre alaptare.
Grupul combinat al celor care au beneficiat de o buna atasare plus cele a caror atasare a fost corectata.

Conform declaratiei autorilor:
” Trecerea de la san la biberon in prima luna a fost de 10 ori mai obisnuita in grupul bebelusilor care suzetau mamelonul decat la cei cu o tehnica corecta.
Mai mult, “raportul mamelor care inca alapteaza, exclusiv sau partial, a fost 64% vs 96,5% la o luna, 48% vs 84% la 2 luni, 44 % vs 79% la 3 luni, corectata au avut sanse mult mai mari sa continue sa alapteze.
Cercetatorii au observat ca ” o constatare uluitoare in acest studiu a fost ca era posibila identificarea si corectarea unei tehnici defectuoase de supt in maternitate si , astfel, imbunatatirea sanselor femeilor de a alapta cu succes”.

In cazul in care mama are anumite probleme , atasarea poate fi de obicei imbunatatita.
Cliplurile video in care poate fi vazuta o atasare buna le poate ajuta pe mame sa invete cum sa isi ataseze bebelusul. Multi consultanti in lactatie invata atasarea diferit de noi.
Nu am inventat-o eu, ci am invatat-o de la altcineva.
De fapt, cand am vazut ca functioneaza mai bine, am schimbat

 

Alaptarea pe intelesul tuturor

Jack Newman

Contacteaza-ne

Comentarii

comentarii