consiliere-alaptare-poza

Consilierul in alaptare la domiciliu, ajutor pentru proaspetele mamici,

Alaptarea este o arta pe care atat mama, cat si cel mic trebuie s-o deprinda. De multe ori, se intampla ca mamele sa aiba probleme. Aceste dificultati pot fi preintampinate si rezolvate din timp daca ai parte de ajutor si daca stii la ce sa te astepti.
Stim din experientele altor mame, ca startul nu este mereu atat de simplu, natural si usor intr-un sistem in care nasterea este inca vazuta ca un act medical.

Mamele si viitoarele mame trebuie sa fie cat mai informate, educate si sustinute pentru sa-si alapta copii de catre persoane calificate pentru asa ceva, acestia fiind Consultantii in Lactatie.

Cauzele pentru care o mama poate avea nevoie de o consiliere in alaptare pot fi:
– lipsa unei initieri a alaptarii in primele 2 ore de la nastere;
– administrarea de lapte praf;
– separarea bebelusului de mama in zilele de spitalizare;
– aparitia unor rani (ragade) aparute la nivelul sanului/sanilor;
– existenta unui program de supt la ore fixe si nu la cerere, asa cum este firesc;
– capatarea impresiei ca laptele mamei nu este suficient sau de o consistenta potrivita nevoilor bebelusului;
– aparitia unor dificultati in primele zile/saptamani in pozitionarea bebelusului la san;
– refuzul bebelusului de a suge la san, etc.

Odata cu trecerea timpului si nerezolvarea unor astfel de situatii, atat mama cat si bebelusul pot intra intr-un carusel al diverselor probleme.

Pentru a evita astfel de complicatii si a veni in sprijinul mamelor, Liliana Tudose , ofera consiliere tinerelor mame atunci cand au nevoie mai mare de informatii si incurajari ca alaptarea este posibila si minunata in acelasi timp.

Consilierea presupune o munca de echipa.

Pe de o parte, consilierul vine cu informatiile necesare si experienta, pe de alta parte mama vine cu dorinta de a alapta si acceptul de a urma sfaturile primite.

Liliana Tudose ne spune:

“Cheia alaptarii este relaxarea!

Femeile îşi doresc atât de mult să alăpteze, încât uită să se relaxeze, uită să îşi ţină micuţii strâns la piept şi să îi lase liberi să se desfăşoare conform instinctelor.
Ne lovim de reguli: de alimentaţie, de somn, de îngrijire, astfel încât mama – şi chiar familia, trăieşte într-o veşnică teamă de a nu greşi.

Evident, această teamă naşte greşeala.
Adesea, sunt sunată de către mămicile care doresc o programare pentru consiliere în alăptare.

Pot spune cu sinceritate că m-am întâlnit cu mămici şi am vorbit despre problemele în alăptare în sălile centrului, însă nu sunt mulţumită de rezultatul final. Dacă micuţul este nou născut sau este în prima lui lună de viaţă, este de preferat ca discuţiile despre alăptare să se petreacă la domiciliul sau locul unde mama va sta cu micuţul.

Consilierea în alăptare nu presupune numai verificarea tehnicilor de alăptare, corectarea lor, poziţionarea, ci şi urmărirea anumitor factori emoţionali, anumite ritualuri pe care mama le are într-un context: în relaţie cu soţul, cu bunicii sau cu ceilalţi membri ai familiei, in mediul in care traieste, cat si descoperirea dredintelor, consolidarea credintelor si realizarea unui plan de alaptare pe termen scurt cat si pe termen lung pentru a avea asteptari estimate.

Adesea acesta este motivul dezechilibrului emotional si calea catre blocarea instinctelor materne. Orice mama stie sa fie perfecta pemtru puiul ei, insa fricile creaza oprelisti in manifestarea lor.

In cadrul consilierii au loc  discutii, exersam tehnici tehnici, mama primeste ajutorul practic iar tatal poate obtine manualitate si incredere in relatie cu bebelusul.

Chiar dacă ar părea simplu să alăptăm, în zilele noastre alăptarea cat şi naşterea naturală au devenit un lucruri mai greu de realizat, întrucât ne bombardează multe idei sau obiceiuri încetăţenite în România de 20-30 de ani, idei care ne vin nu numai dinspre mame, familie, prieteni, dar chiar şi dinspre cadrele medicale care nu şi-au actualizat cunoştinţele în domeniu.

Alăptarea ar părea simplă, însă experienţa de lucru cu familiile chiar îmi arăta contrariul!”

Consiliere in alaptare:
La domiciliu-150 lei, 1,5-2 ore

tel. 0746587456

Liliana Tudose
Educator prenatal Lamaze, consilier in alaptare, asistenta pediatra, absolvent psihologie

Daca Liliana este in consiliere sau implicata in cursuri, conferinte sau la nastere alaturi de vreo mamica, poti lua legatura cu Alina Florea (tel.0733462057 ) , care iti va oferi solutii, daca exista o situatie cu rezolvare imediata.


Se acorda si consiliere in localitatile invecinate, fiind prevazuta taxa de transport contravaloarea  timpului petrecut pe drum.

Contacteaza-ne

Comentarii

comentarii