Evenimentul a facut parte din cadrul proiectelor Asociatiei Birth & Building Center, din seria  intalnirilor adresate mamicilor, pentru sustinerea lor, a femeilor si a familiei imediat dupa nastere.

Scopul proiectului:

  • A ajuta femeia sa se redescopere dupa nastere
  • Sa constientizeze care ii sunt valorile dupa aparitia copiilor
  • Sa oferim exemple
  • Sa oferim exercitii practice de autocunoastere
  • Sa exersam practici de autoanaliza
  • Sa facilitam discutiile libere

In sala s-au aflat atat mamici impreuna cu copilasii lor, cat si tatici.

 Anca-mamica-a introdus un nou barnd de pompe de san in Romania

Ne-a povestit cum drumul ei a inceput odata cu nasterea primul sau copil, cand a avut nevoie de pompa de san. In felul acesta  si-a conturat propria afacere, ajutand alte mamici cu un produs pe care ea l-a folosit si pe care il recomanda cu incredere

Sa spunem ca a te redescopri dupa nastere inseamna:

Sa ajuti?

Sa oferi din cee a ce ai simitit ca tie ti-a folosit?

In prezentarea pe care am avut-o, am avut ca baza un filmulet, pe care l-am considerat relevant: putem avea acces la intelepciunea interioara, la iubire, daca lasam fricile, energia negativa.

De asemenea, pentru ea a fost important ca noua ei pasiune sa ii ofere un minim financiar, pe care i-l oferea vechiul job.

Psiholog Veronica Ardelianu ofera un plan de constientizare

A indemnat mamicile catre scriere, analiza si exercitii practice, ulterior s-au inscris in dialog mare parte dintre cele care au participat la exercitiul practic, pentru a exprima cum au integrat exercitiul

Liliana Tudose-gazda serii

Care intra in contact cu cele mai multe gravidute si mamici in diferite etape ale acestora, legate de nastere, alaptare si debutul vietii de parinti, a sugerat organizarea acestui eveniment pornind de la nevoile pe care le-a sesizat de-a lungul timpului.

Momentele din timpul evenimentului le-a presarat cu clipuri sugestive, pe marginea carora “au crosetat” cunoasterea de sine si au reactualizat verbul ”simt”

Amalia-a dezvoltat Amelys-produse cosmetic natural

Amalia ne spune ca este pentru prima oara intr-o situatie in care isi expune produsele, fiindca pana acum oamenii au aflat despre produsele pe care le realizeaza, doar din recomandari.

Ea ne spune ca asta data a simtit sa vina alaturi de noi pentru a ajuta si alte mamici sa isi descopere calea, daca sunt in etapa in care o cauta.

Discutand cu ea, Amalia ne povesteste cum a inceput acest mic proiect. Intai dintr-o nevoie personala,  probleme de sanatate si a fost determinata sa se informeze pentru a realiza produse naturale, benefice trupului ei. Ulterior, s-a extins fiindca prietenele ii foloseau produsele si ii sugerau ca ar fi potrivit sa creeze un alt produs de care ele au nevoie.

Ea prepara cate un produs nou, personalizat pentru prietenele ei, atat.

Fiindca isi dorea sa le ajute.

In urma exercitiului de constientizare realizat cu psiholog Veronica Ardelianu, a simtit sa isi prezente povestea, cu lacrimi in ochi:

“Este prima oara cand am un microfon in mana si vorbesc in public. Am simtit sa o fac si am venit in fata. Atmosfera din aceasta seara m-a determinat sa nu am retineri atunci cand vorbesc despre mine.

Parcurgand exercitiul sugerat de Veronica, mi-am amintit cum ma trezeam in miez de noapte si aveam o reteta pentru un nou produs cosmetic. Ma dadeam jos din pat si scriam, fiindca pana dimineata uitam retata”

Ne-a uimit aceasta experienta povestita de Amalia, fiindca in exercitiul anterior, realizat cu Liliana Tudose, ne-am dorit sa intram in ”inima” acolo unde se afla cele mai adanc dorinte, chiar si solutiile.

Amalia a demonstrat acest lucru.

Andreea- a inceput din dragoste pentru copilul ei

Ea este pasionata acum de fetru si pasla. A inceput sa ii confectioneze micutului sau obiecte prin care sa dezvolte simtul tactil, dar si sa foloseasca o metoda de invatare interactive-folosind manutele.

Pe pagina “creatii colorate” gasesti intersante modalitati de a petrece un timp constructive cu copilul tau.

Alexandra, o mamica a doi micuti, foarte creativa

Fiindca prin nastere descoperim acea latura ascunsa a feminitatii sau neexplorata, de multe ori femeile dupa nastere devin foarte creative, ele .

Ea ne povesteste:

”Sunt Alexandra, mama a doi copii minunati. Un baietel de 2 ani si 3 luni si o fetita de 6 luni. In timpul sarcinii cu fetita, am inceput sa invat sa manuiesc fetrul din dorinta de a crea jucarele pentru fiul meu . Mi-a placut mult. Dorinta mea de a invata mai multe despre handmade a devenit mai mare cu fiecare zi care trecea.

Pasiunea pentru “bibileala” o am de mica, dar am concretizat-o abia dupa nasterea primului copil.

Acum, m-am axat foarte mult spre decorarea diferitelor obiecte. Cutii de bijuterii, ceasuri, amintiri, jucarii. Imi doresc din suflet ca produsele mele realizate cu mult suflet sa ajunga la cat mai multe persoane.

Arta de mamica este aici

Lui Mary- ii place sa faca prajituri

De asta data Mari impreuna cu micuta lor ne-a oferit prajituri si torturi asezate intr-un mod original. Personal, intai am simtit nevoia sa privesc, fiindca acele combinatii si coloritul te imbie sa  te intrebi cum este facut si ce contine.

Pentru Mary povestea este simpla, ii place sa faca prajituri, iar dupa nastere, acum cand micuta ei are 4 luni, a reusit sa organizeze un buffet intreg si sa se ocupe si de micuta. Sa fie oare din pasiune? Sau suntem in aceeasi etapa atunci cand femeile dupa nastere isi descopera creativitatea sau isi lasa libera imaginatia pentru a se juca cu ceea ce natura ne-a inzestrat ?

Aici o gasim pe Mary 

 

Proiect al Asociatiei Birth & Building Center

Echipa de organizare:

Alina Florea-Director executiv

Ramona Aparaschivei-Manager publicitate si promovare

 

Contacteaza-ne

Comentarii

comentarii