23844654_1427876483978108_7266227150988964297_n

În luna septembrie am avut “Săptămâna porților deschise” in BB Center

Foarte multe gravidute mi-au adresat aceasta întrebare: ” Cum este cel mai bine să naști? Ce riscuri sunt în ambele situații?”

În felul acesta am realizat că abunda informațiile, abunda experiențele pozitive și negative ale celor care au născut, iar viitoarele mămici au nevoie de susținere și direcții.

Iată-ne în ziua conferinței!

Foarte multa lume interesată de acest subiect.

Mi am pregătit în detaliu prezentarea incluzând foarte multe informații despre cezariană, fiind pregătită, diferit față de alte conferințe, să integrez cezariana electivă și să discut despre cauzele care determină graviduta sa aleagă aceasta metoda, să evidențiez aspectele pozitive și negative și cel mai important, să se axeze pe etapa următoare, alăptarea și conexiunea cu bebelușul.

Cunoașterea de la începutul conferinței:

În sala: viitoare gravidute- își doreau să știe cum este cel mai bine să nască

Gravidute care înclinau către naștere naturală, nu erau hotărâte cum să nască, altele care doreau naștere naturală.

Cerere fermă sau convingeri ferme în direcția cezarienei au fost două declarate.

Surprinzător pentru mine, fiindcă de astă dată mă așteptam să fie în sală gravidute care își doresc sau trebuie sa nască prin cezariană, scopul meu fiind să ajut integrarea experienței și să ofer soluții.

Faptul că sala a înclinat în proporție de 90 la sută către naștere naturală,

M-a determinat să gândesc că femeile au nevoie de confirmări, de direcții clare, de cunoașterea aspectelor emoționale, fiindcă nașterea este un proces care se întâmplă firesc atunci când emoțiile pozitive și negative sunt echilibrate.

De asemenea în sala,

O grupa întreaga de la facultatea de medicina, anul VI.

Cândva, acum 15 ani, când oamenii erau frustrați de sistemul medical, când cadrele medicale erau frustrate de proceduri învechite in detrimentul echipei și al pacientului,

Eu spuneam: “Lucrurile se vor schimba când se vor naște generații noi de medici, cu o alta viziune și vor avea puterea să schimbe ceea ce nu mai funcționează intr un sistem rutinat”

Iată, Lucrurile se schimbă!

La sfârșitul conferinței impresiile:

Studenta: “Plec cu convingerea că psihicul femeii care naște

Este influențat de susținerea cadrelor medicale și a persoanelor din familie, că recuperarea este influențată de atitudinea pozitivă.

De altfel,

Studiile spun că mai mult de 50 la sută din factorul recuperare este influențat de psihic și atitudinea pozitivă. Mi-ați confirmat acest lucru”

Studenta: “Experiența mea alaturi de o femeie care naște nu a fost una plăcută, acum i am înțeles comportamentul

Și dacă acea situație m-a convins să nasc prin operatie cezariana,

Acum mă gândesc că nașterea naturală poate fi diferită, dacă înțelegem trăirile femeii”

 

Gravidute “Plec cu mai multe informații și cu gustul că mă cunosc mai bine”

“Am hotărât și voi face demersurile pentru a avea o naștere vaginala după cezariană, acum știu că pot și cum. Mi s-au redus temerile.”

“Auzisem despre cezariană ca e o experiență traumatizanta, acum am înțeles când se întâmplă și cum pot controla și accepta ceea ce nu pot schimba”.

 

Contacteaza-ne

Comentarii

comentarii

Comments are closed.