Intalnirile de sambata pt parinti

Varsta tantrumurilor

Care este?
1-3 ani indeosebi si toata perioada prescolaritatii

Ce este tantrumul?
Plansul ce pare greu de gestionat din perspectiva parintelui.
Este de fapt o explozie emotionala pe care o vedem in forma tipatului, plansului sau aruncatului pe podea. Aceasta stare apare ca urmare a unei frustrari aparute in urma esecului de a se juca cu o jucarie, de a rezolva o sarcina ludica, de foame sau oboseala, etc.

De ce este specifica varstei de 1-3 ani?
Pentru ca, mai ales in primii 2 ani de viata, copilul este o fiinta de emisfera dreapta. Emisfera dreapta, este acea parte a creierului unde se afla procesorii de tip emotional, spatial si care ne permit sa utilizam semnalele nonverbale in comunicarea cu ceilalti, in timp ce emisfera stanga detine procesorii de tip mai rational.
Corpul calos, fasiile de tesut care leaga cele 2 emisfere ale creierului, in perioada prescolaritatii, inclusiv dupa achizitionarea limbajului verbal, este inca insuficient dezvoltat. Copilul, inca nu reuseste sa verbalizeze emotiile, de aceea emisfera dreapta poate reactioneaza atat de intens, incat ajung la izbucniri de forma plansului intens si prelungit sau aruncatului pe podea.

Ce pot face parintii?
Sa ghideze copiii pentru a-si dezvolta emisfera dreapta si a o integra cu cea stanga pentru dobandirea capacitatii de a face fata situatiilor de viata.
In timpul tantrumului sa isi foloseasca mai mult emisfera dreapta fiind empatici si comunicand nonverbal intr-un mod reconfortant.

CUM?
In cadrul intalnirilor pentru parinti, exersam diferite modalitati de abordare a tantrumului, specifice parintelui si adaptate particularitatilor familiei.

Investitie: 50 ron/intalnire.
Intalnire sustinuta de Psih. Veronica Ardelianu.

Pentru inscrieri va rugam sa trimiteti un email pe adresa: alinaflorea@bbcenter.ro / 0733 462 057.

Proiect al Asociatiei Birth & Building Center
Adresat membrilor sustinatori,
Cat si tuturor mamicilor care rezoneaza cu valorile in care noi credem.

In centrul nostru iti punem la dispozitie spre vanzare produse pentru mamici si bebelusi – Motherlove, sisteme de purtare pentru bebelusi de la Poarta-ma, pompe de san Spectra, pungi de colectare lapte matern – Spectra.
De asemenea poti inchiria pompa de san profesionala Spectra.

Contacteaza-ne

Comentarii

comentarii