national-breastfeeding-week-2020-english

Saptamana Mondiala a Alaptarii 2020

Se va concentra pe impactul alimentației sugarilor asupra mediului  si a schimbărilor climatice, punand accent pe imperativul de a proteja, promova și sprijini alăptarea pentru sănătatea planetei și a oamenilor acesteia.

Tema evidențiază legăturile dintre alăptare și schimbările climatice.

În conformitate cu această temă, OMS și UNICEF solicită guvernelor să protejeze și să promoveze accesul femeilor la consiliere calificată in alăptare, o componentă critică a sprijinului pentru alăptare.

Alăptarea oferă fiecărui copil cel mai bun început posibil în viață

Acesta oferă beneficii pentru sănătate, nutriționale și emoționale atât copiilor, cât și mamelor si face parte dintr-un sistem alimentar durabil. Dar, deși alăptarea este un proces natural, nu este întotdeauna ușoara. Mamele au nevoie de sprijin – atât pentru a începe, cât și pentru a continua alăptarea.

Serviciile de consiliere calificată

Pot asigura ca mamele și familiile lor să primească acest sprijin, împreună cu informațiile, sfaturile și reasigurarea de care au nevoie pentru a-și hrăni în mod optim copiii.

Consilierea in alaptare

Poate ajuta mamele să-și creasca  încrederea, respectând în același timp circumstanțele și alegerile lor individuale.

Consilierea poate împuternici femeile să depășească provocările și să prevină practicile de hrănire și îngrijire care pot interfera cu alăptarea optimă, cum ar fi hranirea  cu lichide inutile, alimente și înlocuitori de lapte la sugari și copii mici.

Îmbunătățirea accesului la consiliere calificată pentru alăptare poate prelungi durata alăptării și poate promova alăptarea exclusivă, cu beneficii pentru bebeluși, familii și economie.

Într-adevăr, analiza indică faptul că creșterea ratelor de alăptare exclusivă ar putea salva viața a 820 000 de copii în fiecare an, generând venituri suplimentare de 302 miliarde USD.

Consiliere specializată în materie de alăptare poate fi oferită de diferiți profesionisti, inclusiv profesioniști din domeniul sănătății, consilieri în lactație – în unități sau clinici de sănătate, prin vizite la domiciliu sau programe comunitare, personale sau de la distanță.

În timpul pandemiei COVID-19, este și mai important să găsiți soluții inovatoare pentru a vă asigura că accesul la aceste servicii esențiale nu este perturbat și că familiile continuă să primească consilierea in alăptare de care au nevoie.

 

Acesta este motivul pentru care UNICEF și OMS, solicită guvernelor:

  1. Sa puna la dispoziția oricărei femei consiliere calificată pentru alăptare. Asigurarea disponibilității consilierei calificate in alăptare, pentru fiecare femeie, va necesita o finanțare sporită pentru programele de alăptare și monitorizarea și implementarea îmbunătățită a politicilor, programelor și serviciilor.
  1. Instruirea cadrelor medicale, inclusiv a moașelor și asistentelor medicale, pentru a oferi consiliere calificată pentru alăptare, mamelor și familiilor.
  1. Asigurați-vă că acest serviciu, consilierea in alaptare, este pus la dispoziție, ca parte a serviciilor de sănătate și nutriție de rutină, ușor accesibile.
  1. Incurajeaza colaborarea cu societățile civile și asociațiile profesionale din domeniul sănătății, construind sisteme solide de colaborare pentru furnizarea de consiliere adecvată.
  1. Protejeaza furnizorii de îngrijire medicala de influența industriei alimentare a copiilor

Articol  World Health Organization

 

Contacteaza-ne

Comentarii

comentarii