banner nou
034

Ganduri si cugetari

Scriam in Februarie 2012…

Imi vin ganduri si cugetari in urma discutiilor cu femeile, cu oamenii de oriunde, cu copiii mei, sotul meu

Imi raman ganduri si dupa ce m-am despartit de acea persoana.
Uneori anticipez anumite stari ale oamenilor, as vrea sa le pot spune:
“Nu face asta fiindca nu e tocmai calea cea buna, dar tac.”Am invatat sa ascult si sa respect punctul de vedere al celuilalt. Raspund si ofer sfaturi si invataturi daca mi se cer. Oamenii au nevoie sa treaca prin anumite stari, anumite experiente. Uneori daca intervii in procesul lor natural, se pot simti lezati, atacati. Cunosc drumul pe care-l vor urma. Acel drum inseamna treapta de care are nevoie omul pentru a se indrepta catre linistea sufleteasca.Sunt starile mele, este analiza zilei de astazi, in urma discutiilor cu mamicile care se simt impovarate si obosite. Dragelor, eu nu sunt un exemplu pentru nimeni. Suntem oameni care trecem prin anumite etape si le depasim sau nu. Suntem oameni care ne putem declara la un momentdat multumiti, iar alterori atat de nemultumiti incat simtim ca intreaga noastra lume se darama. Stiu doar ca mie atunci cand imi era greu, ma gandeam cum voi fi peste ani. Si aveam un vis, il am, il vizualizez adesea si, ma indrept cu pasi marunti catre el si sunt in EL.

Cand intalnesc oameni care mi se confeseaza, ma intreb: “De ce, Doamne, eu?”
De ce acest om are incredere si mi se confeseaza cand eu sunt langa el doar ca specialist, sa il ajut strict intr-o etapa din viata lui, adesea nasterea sau alaptarea? Si eu sunt un OM care am avut aceleasi framantari, am avut aceeasi nevoie ca a lui.
Ascult si stiu raspunsurile. Ma intreb: cum oare reactionam eu daca stiam raspunsurile atunci cand  aveam aceleasi trairi? Ascult si imi doresc sa pot schimba perceptia celui care mi se confeseaza.

Pot sa il fac sa simta ca este normal sa aiba aceste trairi, fiindca el crede ca are o avalansa de probleme, de trairi contradictorii carora nu le gaseste rezolvarea.
Pot sa il fac sa se simta increzator si sa ii evidentiez punctele in care el este stapan, adesea profesia sau familia.

De cele mai multe ori ne blocam atunci cand nu gasim solutia problemelor, ne asteptam ca ea sa vina ACUM si daca se poate sa gasesc rezolvare la toate problemele. Toate aceste stari ne fac sa ne pierdem controlul, sa simtim ca astazi nu ne apartine, iar viitorul este atat de incert! Si cat de mult mi-as dori sa pot controla viitorul!

Ai vrea sa poti avea control.
Dar nu-l ai, din pacate, iar toate starile tale iti pot crea panica, senzatia ca nimic nu faci asa cum ai planificat, ca nu poti avea asteptarile anticipate de la tine, cat si de la ceilalti.
Apare dezamagirea, iar nemultumirea o intretii.

Ce te ajuta in astfel de situatii?

  • fa o lista cu toate lucrurile care te deranjeaza
  • stabileste ordinea in care tu poti schimba ceva
  • fi cel mai bun prieten al tau, nu te critica
  • iubeste-te si fi realist daca gresesti
  •  indreapta greseala si analizeaza ce factori au determinat greseala ta
  • nu avea asteptari de la ceilalti
  • schimba ceva in atitudinea ta fata de ceilalti, se poate ca ei sa isi doreasca altceva decat iti doresti tu
  • ai incredere in tine si axeaza-te pe realizarile tale
  • la sfarsitul fiecarei zile fa-ti un bilant: analizeaza ce lucruri ti-au placut la tine si ce nu, ulterior programeaza-te sa indrepti acele lucruri care nu ti-au placut (o simpla discutie cu Dumnezeu te poate ajuta)
  • incepe ziua fericit, sfarseste ziua fericit

Contacteaza-ne

Comentarii

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>