dana si ana

Buna!

Liliana m-a rugat sa ma prezint, fiindca ne dorim sa activam aceste sentimente in cat mai multi profesionisti din Romania!
Asadar,

Sa prezint: sunt una din moasele care a simtit ca este timpul de o totala restructurare a profesiei ei.
Multi ani am fost implinita profesional avand obiectul muncii asigurat ( nasteri vaginale caci termenul de nastere naturala l- am inteles acum doi ani).


In urma schimbarii medicului ginecolog care conduce maternitatea  noastra s- au schimbat si lucrurile in privinta nasterilor.
Atunci ceva din mine m- a facut sa caut altceva pt a- mi imbunatati pregatirea profesionala.
Asa am ajuns sa o cunosc pe Liliana Tudose si conceptul Lamaze pentru o nastere naturala, care imi era complet necunoscut.


In felul acesta am intalnit moase care simteau ca si mine: ca este timpul sa privim altfel gravida- ca pe o fiinta cu suflet, sentimente, emotii.

Ele nu erau doar paciente care veneau sa expulzeze fatul, asa cum exiusta tendinta in sistemul sanitar din Romania.


Asa am ajuns sa urmez cursuri de educatori perinatali ( sanatate pt mame si sugari) care mi- au dezvaluit multiplele greseli pe care le aplicam la nastere, travaliu si alaptare.
Toate aceste lucruri m-au facut sa-mi schimb atitudinea si practicile.


Am decis sa urmez cursurile de doula pt a intra mai mult in lumea emotionalului si a sti sa gestionez mai bine emotiile atat pentru mine cat si pentru gravidele care nasc sau aleg sa nasca cu mine.
Un corp si o minte relaxata si increzatoare in propriile forte reuseste sa depaseasca barierele neputintei si aici este rolul doulei sau al moasei care intelege trairile fiecarei femei si ii reda increderea in capacitatea ei de a naste.


Nasterea in Romania a capatat o viziune de incapacitate a corpului femeii de a- si indeplini functiile si un supliciu la care sunt supuse acestea.
Eu pot sa contrazic aceste lucruri ca o femeie ce a nascut vaginal ( caci nu pot numi natural) 2 copii fara a simti nasterea ca un pericol sau chin.

Eu am facut greseli privind hranirea copiilor mei si aleg ca alte femei sa nu le repete, prin informari corecte despre tot ce reprezinta mecanismul si etapele alaptarii si diversificarii.


Aceasta este contributia mea la imbunatatirea sanatatii femeilor si in primul rand al viitorilor oameni.

Si de ce nu, pentru omenire!:)

p.s. Conferinta nationala a moaselor din Romania, 2014, Daniela Lazar-moasa, viitoare doula, Liliana Tudose (eu), Anamaria Bumb – moasa, educator prenatal

Contacteaza-ne

Comentarii

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>