lilianatudosebebecenter-1441977121

De ceva vreme, eu, femeia trec prin transformari

Transformari interioare, exterioare, dar cel mai mult gandurile mele sunt indreptate catre acceptarea drumului si sensului pe care ni-l facem sau ne-a fost dat.

Personal, am analizat de multa vreme si din ce in ce mai mai mult, in ultimii doi ani-rolul femeii in societate, dupa devenirea ei ca mama.

Am analizat rolul femeii si transformarea ei.

Ce transmitem si ce suntem?

Am o vreme in care ma inclin mai mult catre sine, catre acasa si langa ai mei. Mi-au lipsit.

Ma indrept catre sine si realizez ca am alergat mult in cei sapte ani de cand am intrat in aceasta lume a nasterii, alaptarii, a mamicitului si parintitului. Am alergat si eram multumita, dar cum in viata lista prioritatilor se reaseaza constant,

Sunt intr-o perioada in care simt ca a venit vremea asezarii. Temporar.

Imi adun scrierile, sunt multe. Oriunde. Si multe subiecte. Scriu din 2005. Si am inceput ca mamica.

Am intrat pe unul dintre forumuri si mi-am dorit un subiect anume „relactarea” dar am poposit pe un alt subiect, probabil ca femeia din mine avea nevoie de amintirea aceasta.

Aceasta este discutia pe care azi o recitesc cu nostalgie

August 2013, Ileana spunea:

Sincer, si sper sa nu se supere nimeni pe mine, mie mi se pare mai urata o femeie pictata cu atatea pe fata decat cum arăta chipul ei initial… Eu nu le-am vazut decat pe Liv si pe Liliana pe viu, si nemachiate si mi s-au parut a fi femei extrem de frumoase (Liliana si dupa o noapte de nesomn tot superba este!) care chiar nu au nevoie de „masti”.

 

Ileana, acestea sunt gandurile mele din 2010, dar am simtit sa modific J

„Exisa femei care au ritualuri in ceea ce priveste machiajul.

Aceste idei vin de undeva din mediul pe care femeia il frecventeaza, iar tiparul femeilor care aleg sa poarte zilnic un machiaj strident este influentat de informatia pe care a dobandit-o despre ceea ce inseamna o femeie frumoasa.

Sunt femei care considera ca a se expune fara machiaj nu este potrivit, de aceea aleg ca in orice imprejurare sa poarte macar un machiaj discret.”

Alta categorie de femei nu sunt influentate de acest aspect si se simt bine in acest fel. Aceste ganduri le-am scris acum cinci ani, intre timp, in jurul meu am intalnit atat de multe femei pe care nu le defineste un machiaj. Femeia si-a inteles altfel sensul prin maternitate iar machiajul nu o defineste, dar il poarta in anumite imprejurari.

Eu insami am trecut prin etape si etape. Iar azi am linistea sa pot vedea frumusetea femeii in spatele unui machiaj strident sau cu un amachiaj strident, fara sa ma limitez la acest aspect.

 

Machiajul inseamna cautarea sinelui sau respectul de sine?

Cateodata femeile se identifica cu ce arata oglinda dupa machaiaj, se simte bine in starea aceea, iar increderea interioara ii creste. Pe masura ce stima de sine creste, dupa ce se identifica cu alte valori decat aspectul exterior, dupa ce realizeaza ca frumusetea vine din interior, machiajul se va reduce in intensitate, ba chiar va lipsi in diverse situatii sau chiar total. Acestea sunt etape prin care femeia poate trece, alteori cultura familiei si a mediului incurajeaza exteriorizarea frumusetii interioare a femeii si o apreciaza in acest fel.

Alte femei obosesc sa caute artificii si trec prin aceste etape studiat, pana cand renunta la machiaj ca forma definire a frumusetii.

 

Femeia este frumoasa!

Frumusestea femeii vine din interior, din privirea deschisa catre oameni, din sinceritate, din compasiune, putere, fermitate, capacitatea de a-si sustine punctul de vedere. Ati vazut femei care nu au trasaturi frumoase, dar totusi sunt atat de placute si le iubim din tot sufletul cand vorbesc? Aceste femei sunt iubite de ceilalti si le vedem atat de frumoase!

Eu am astfel de modele in jurul meu.

 

Ati vazut femei machiate perfect, dar cu un chip de gheata?

Retineti, ne referim numai la chip de gheata, fiindca perfectiunea machiajului, in zilele noastre este putin diferita fata de acum cinci ani.

Machiajul poate fi o pelicula pe care o femeie cu un machiaj perfect si o atutudine de gheata, il pune intre ceilalti si sine.

Uneori putem ascunde una sau cateva dintre cele enumerate: incredere in sine scazuta, rezerva fata de ceilalti, rezerva in comunicare, insingurare sau dorinta de a fi placut, de a fi in centrul atentiei.

Alteori machiajul este doar apanajul mediului in care suntem.

 

Femeia s-a indepartat de natura

Femeia este programata sa fie calda, blanda cu ceilalti, dotata cu compasiune, buna ascultatoare, fara sa fie inzestrata cu forta pe care o emana barbatul, dar emana puterea interioara. Femeia este cea care ofera dragoste neconditionata si imbratisari stranse cu multa iubire copiilor sai cat si sotului. Femeia este cea care se incarca cu endorfina, hormonul fericirii, oferind iubire si primind iubire prin imbratisari. Ea va fi cea care se va apleca mai mult catre analiza, iar uneori lucrurile pentru ea pot fi mult mai complexe decat pentru un barbat care isi foloseste cu rapiditate logica si foloseste jocul in orice activitate pe care o face.

Daca nu ne indepartam de instincte, femeia este fericita, in interiorul ei este liniste, iar acest lucru se vede si pe chip.

 

Ea emana frumusetea interioara in exterior

Se pare ca ne-am indepartat de natura, de rolul primar cu care am fost inzestrate, avem alte modele, ne alegem modele care nu intotdeauna sunt conform nevoilor noastre, fiindca modelele ne sunt implantate subliminal de societate.

Am invatat sa ne aparam.

Am invatat sa luptam.

Am invatat sa „muscam”

Am invatat sa atacam si sa ducem razboie.

Dar razboaiele au fost lasate pentru cei care au o constitutie fizica mai robusta, barbatilor.

Ei poarta in amprenta genetica trasaturile enumerate mai sus, insa noi femeile ne-am luptat sa le dobandim, fiindca ne-am dorit egalitate.

Da, egalitate, fiindca la un moment dat, a fi femeie si diferita de barbat, a fi barbat si a fi diferit de femeie, nu insemna egalitate.

Au existat extreme.

Si atunci femeia s-a dorit egala barbatului. Egala in drepturi in toate aspectele vietii: relatie, profesie, casnicie, afacere

Astazi, dupa ce viata m-a indreptat si trecut prin diverse experinte pot spune ca

Femeia si barbatul au dreptul egale, dar nu sunt egali.

 

Barbatul si femeia sunt diferiti,

Iar atunci cand femeia se identifica cu rolul barbatului,

Cand barbatul se identifca cu rolul femeii,

Apar disfunctii: personale, relationale, medicale.

 

Ne-am indepartat de natura si au aparut mastile

Femeia face cariera si are posturi de conducere la fel de inalte ca ale barbatilor, dar mai este si mama, si gospodina, si sotie. Cata vointa in femeie, cata putere!

Cata capacitate de a se transforma si de a reusi!

 

(Si apoi ne intrebam: de ce somatizam de la varste tinere, de ce relatiile nu functioneaza.)

 

Transformarile impuse de societate, de mediul in care cateodata alegem sa traim, intr-o normalitate, ar spune cei mai multi, ne determina sa alegem masti, nefiresti noua.

Mastie pot fi exprimate fizic printr-un machiaj strident sau printr-o atitudine mentala nefireasca noua. In acest fel au aparut bolile, au aparut multe diagnostice in ceea ce priveste feminitatea, ba chiar diagnostice in ceea ce priveste masculinitatea si tt ceea ce are legatura cu procreerea. Femeia, prin indepartarea inconstienta de natura, a modificat comportamente pentru a se adapta.

 

Frumusetea femeii vine din interior daca ea se afla cat mai aproape de instinctele sale.

 

p.s. Acest articol este o pledoarie pentru frumusetea interiora a femeii si cautarea echilibrului

p.s. Acest articol nu este un articol impotriva machiajului J

Contacteaza-ne

Comentarii

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>