13023155_10206255988418108_704086520_n

Weekend-ul trecut parintii constanteni au participat Cursul de Prim Ajutor, organizat de BB Center Constanta, ce a avut loc la Hotel Ibis.
Alaturi de noi a fost dr. Alexandra Cojocarumedic specialist Medicina de Urgenta, medic rezident Anestezie-Terapie Intensiva.
Pentru ca la eveniment au fost prezenti foarte multi parinti doritori de sfaturi concrete pe care sa le puna in practica atunci cand are loc un eveniment cu potential tragic, prezentarea a fost presarata si cu demonstratii practice, clipuri video dar si un suport de curs redactat pentru fiecare participant.

Prezentarea medicului Alexandra Cojocaru a inceput cu metode de evaluare, explicand ce este de facut in anumite cazuri ce necesita interventia imediata si acordarea primului ajutor atat sugarilor cat si in cazul copiilor mai mari.
Parintii au pus intrebari, au ascultat, au notat si au avut ocazia de a exersa diverse manevre de resuscitare, tehnici care pot fi efectuate fara dispozitive medicale.
Au invatat efectuarea masajului cardiac si a respiratiilor artificiale si au exersat efectuarea pansamentului.
Cum acordam primul ajutor in cazul febrei, convulsiilor, arsurilor, loviturilor, intoxicatiilor, electrocutarii, fracturilor si altor traumatisme.
Un curs de 3 ore si jumatate in care am inteles cu totii faptul ca atunci cand suntem in dificultate si o alta viata depinde de noi, cunostintele de prim ajutor si interventia imediata sunt necesare.
Ca in astfel de momente stapanirea si reactia noastra prompta de sine este vitala.
Ca interventia implica
Luarea deciziei corecte de a aplica masuri de salvare a vietii;
Implica o buna coordonare;
Este o munca de echipa;
Dat fiind interesul parintilor si viitorilor parinti pentru astfel de cursuri, am stabilit ca luna viitoare sa organizam o noua sesiune pe aceasta tema.
Toate detaliile vor fi afisate in curand pe pagina noastra de facebook.
Multumim parintilor si bunicilor participare si
Multumim doamnei dr Alexandra Cojocaru pentru prezenta si pentru sfaturile oferite cu atat rabdare si deschidere.

Contacteaza-ne

Comentarii

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>