13473991_1105364629502246_585347315_n

“Indraznesc sa nasc”

Proiectie nationala care de aceasta data s-a intamplat in acelsi timp in 22 de orase din tara.

Seria “Indraznesc sa”

A adus inca de la primul sau film, “Indraznesc sa nasc”, informatie noua, controversata, a prezentat puncte de vedere, a abordat anumite credinte, si erau dezvaluite prin mesaje care nu erau expuse direct,

Ceea ce se intampla in Romania intr-un anume moment.

A continuat urmatorul film derulat in toata tara “Indraznesc sa alaptez

“Indraznesc sa diversific” a adus la un loc parerile medicilor, nutritionistilor, consilierilor in alaptare.

Pareri diferite, dar cu posibilitatea de a alege informat.

Studiile din domeniul alimentatiei au aratata prezenta aditivilor si a produselor care nu sunt indicate sugarilor.

Filmul, prin prezenta specialistilor, a parerilor diferite si a modului detasat de prezentare, permite parintilor sa inteleaga si sa aleaga informat ceea ce simte ca i se potriveste:

Diversificare sau autodiversificare

S-au prezentat puncte de vedere diferite, avantajele diversificarii clasice, cat si beneficiile autodiversificarii, urmand ca parintele sa simta ce metoda i se potriveste copilasului, cat si parintelui

 

Prezenta proteinei animale sau absenta acesteia in alimentatia copilului mic

Pareri usor controversate, expuse de specialisti diferiti, specialisti care sustin nevoia de proteina animala pana la varsta de doi ani, prin argumente medicale,

Dar si parerile celor care au exclus proteina animala, oferind solutiile pentru alte alimente care contin proteine si care, de altfel sunt atat de la indemana noastra.

This slideshow requires JavaScript.

 

Grupul BB Center

Mamici vechi si mamici noi, bebelusi care au crescut cu BB Center, dar si bebelusi care abia acum socializau cu grupul

Bunici trimisi de parinti sa invete, frati mai mari si frati mai mici.

Aranjarea spatiului a permis ca parintii sa se simta degajati si sa serveasca din produse expuse in Bistraw-Verde Viu care ne-a fost gazda si ne-a oferit posibilitatea sa urmarim filmul de pe mai multe monitoare (p.s. cu exceptia celui de pe terasa-care ne-a facut o mica surpriza, dar se are ca mamicile si taticii pe terasa au avut o oaza de liniste de dialog impreuna, cat si de alaptare in pozitiile pe care interiorul salii nu le permitea)

Impreuna cu copilasii s-a asternut linistea in sala,

Insa se pare ca bebelusii nostri nu ar fi putut sa stea prea mult intr-un loc,

De aceea a existat a existat laptele la purtator – la mami la san (p.s  la sfarsitul vizionarii am intrebat cate persoane alapteaza si am aflat ca toate mamicile alaptau…hm, am transmis oare mesajul ca in BB Center vii doar daca alaptezi? Nu ne dorim acest lucru, in film s-a prezentat si diversificarea pentru copiii alimentati articifial. Sau…ma gandesc ca relatia se creaza iar urmaritorii BB Center au reusite in alaptare??:)   )

A existat posibilitatea de plimbare, daca bebe se plictisea intr-o pozitie. Au socializat, au cunoscut alti bebelusi.

Prezentarea am inceput-o cu micutul Tudor care incepuse sa planga, probabil ca aglomeratia nu ii crea o stare de confort, iar mami nu se simtea degajata intr-un mediu strain ca sa ii caute pozitii de linistire sau relaxare.

Asa cum spun mereu, schimbarea mediului, schimbarea persoanei, a luminii, a tonalitatii ajuta un bebelus nelinistit sa poata sa devina curios.

Asata s-a intamplat cu barbatelul nostru care a fost incantat de rolul de prezentator care i-a fost oferit.

 

La sfarsitul prezentarii filmului s-au oferit doua carti de diversificare:

diversificarea_coperta_fata

Întrucât una dintre etapele delicate din viața tinerilor părinți o constituie diversificarea hranei bebeluşului, cartea de față îi ghidează competent asupra celor mai potriviți paşi de urmat, cunoştințele în domeniu ale autoarei fiind dublate de experiența sa nemijlocită.

Alături de numeroase sfaturi, cele peste 165 de savuroase rețete raw, dar şi de preparate vegane gătite, destinate nu doar copiilor, ci întregii familii, reprezintă o excelentă bază de pornire pentru crearea unor obiceiuri alimentare sănătoase ale micul vostru odor, ce-i vor asigura un start în viață plin de vigoare, de elan şi bună dispoziție.

 

 

carte eugenia

 

  • Rețetele sunt foarte simple, hrănitoare, sănătoase şi ușor de preparat
  • O poți ţine la îndemână în bucătărie pentru că foile ei se prind ingenios într-un colţ şi o poți agăţa lângă prosop sau mânușa pentru cuptor
  • Te trezești dimineața cu gândul ce să gătești la micul dejun
  • Vrei o carte pentru piticul tău pe care să o răsfoiască în maşină în drum spre bunici? Norocul iți surâde din nou, căci această creație este și o carte educativă, cu 33 de fructe, legume și alimente ilustrate pe spatele rețetelor!
  • O poţi lua cu tine dacă pleci cu copiii în concediu şi ai posibilitatea să gătești, pentru că ocupă foarte puțin spaţiu.
  • Este o zi caniculară și ți-ai uitat evantaiul acasă? Nu-i grav pentru că totuși cartea asta se poate transforma instant într-un eventai colorat.

 

Contacteaza-ne

Comentarii

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>