image

Eu am facut…

In luna a patra am intrat in sediul BB Center

Se recomanda ca gimnastica in sarcina sa inceapa de la 3 luni, iar in cazul meu s-a potrivit perfect pentru ca toata aceasta perioada am dormit foarte mult. Incepand cu luna a 4-a de sarcina am intrat in sanul BB Center efectiv prin participarea saptamanala la orele de gimnastica pentru gravidute. Si tot atunci a fost si inceputul largirii bagajului meu informational legat de aceasta etapa minunata din viata mea.

Societatea spune sa nu faci efort in timpul sarcinii-care este realitatea?

Pana atunci eu ma menajam foarte mult in ceea ce priveste miscarile extreme si alte activitati solicitante, urmand ideea insuflata de societate ca gravida nu trebuie sa depuna efort. La prima ora de gimnastica, dupa incalzirea facuta pe un ritm destul de alert pentru melcul ce devenisem, au urmat seriile de miscari cu mingea de fitness.

Ne-am asezat pe ele, ne-am balansat, ne-am intins in lateral, pe diagonala si in fata-spate pentru ca apoi sa folosim aceste mingi pentru a ne flexa coloana si a intinde burtica.

“Ooo dar cum sa fac asa ceva? oare o sa fie bine pentru burtica si bebe?” gandeam eu.

Si pentru trupul meu intepenit si incordat, intinderea spatelui pe minge a fost o placere totala, o relaxare dupa care tanjeam de 3 luni, a fost un stretching atat pentru corp, cat si pentru minte. Acest exercitiu a devenit preferatul meu pe tot parcursul sarcinii, repetandu-l si acasa aproape zilnic.

Nu pot sa va zic cat de mult au ajutat la nastere cele 2-3 ore/saptamana de gimnastica, dar va spun sigur ca faptul ca aveam activitate, ca ma intalneam cu alte gravidute, ca plecam de acolo cu o stare de bine si de relaxare au contat foarte mult pentru psihicul meu.

Am inteles ca gravida nu trebuie asociata unei persoane bolnave, dependente de cei din jur si mi-am reluat si seriile de pilates pe care le facem acasa pentru intretinere personala, precum si aceste exercitii facute sa zic “in timp real” de o graviduta, gandite pentru fiecare luna de sarcina in parte.

Am inceput sa fac si curatenie in casa fara sa ma mai menajez exagerat, sa car sacose cu cumparaturile din piata si sa le urc pe scari pana la etajul 3, in luna a 7-a ne-am mutat si am participat activ la transportul bagajelor. Iar in ultimile 2 luni de sarcina in care intrasem deja in concediu prenatal am intors casa cu fundul in sus si inapoi :)

Am devenit foarte independenta si nu acceptam ajutor decat in cazuri extreme. Imi aduc aminte ca am scapat un pix la birou si cei din jur, cu bune intentii, au sarit sa ma ajute “tu nuuu trebuie sa te apleci, te ajutam noi”…m-am enervat foarte tare, am ripostat si asa cu burtica destul de mare m-am pus in genunchi, m-am cuibarit sub birou si mi-am luat singura obiectul de scris. Inclusiv sotul meu a insistat o perioada sa nu mai fac singura asa multe cumparaturi de la piata, deoarece le urcam singura pe scari pana la etajul 3. In scurt a inteles insa nevoia mea de a fi tratata ca si pana inainte si imi oferea ajutor doar cand ii solicitam eu.

M-am simtit excelent toata sarcina si cu foarte putine exceptii, mi-am continuat activitatile cotidiene adaptandu-ma mereu pe masura ce burtica crestea.

Sunt Oana si sper ca povestioara mea sa va inspire!

Contacteaza-ne

Comentarii

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>