Grupurile BB Center in Constanta-intalniri mult dorite de mamici

Intalnirile grupului BB Center se pare ca sunt renumite si pentru mamicile care nu sunt din Constanta. Raluca va naste in Constanta, in isis, in apa, penntru a treia oara natural, dupa ce anterior a avut doua cezariene.

Liliana Tudose-Educator prenatal Lamaze, consilier in alaptare, fondator BB Center, ne spune:

“Pe Raluca am cunoscut-o dupa a doua cezariana, cand a doua zi dupa nastere, lucrand in maternitate, adresam cateva intrebari de baza pentru consilierea in alaptare. Atumci stiu ca i-am spus ca daca mai vrea sa nasca, este neaparat nevoie sa isi pregateasca nasterea cu un curs. M-a informat ca va naste in Constanta, cu mult timp inainte de data probabila a nasterii. Am facut impreuna planul de nastere: unde, cu cine. cum.

Si-a inteles primele doua cezariene-am discutat despre ele in dealiu, am facut cursul Lamaze impreuna.

Ea vine regulat pentru controale in Constanta si stabilisem sa ne mai intalnim. Dar de aceasta data, nu am fost in Constanta pentru o saptamana, abia ne mutasem in casuta noua si nu reusisem sa o aranjam, dar intalnirea se putea intampla doar intr-o zi anume.””

Acestea sunt gandurile Ralucai

Cu privire la aceasta intalnire si parte dintre gandurile celor care au participat la grupul de suport.

Fiindca Raluca a exprimat-noi ne-am adunat pentru a o sprijini, in BB Center, pentru prima data in casuta noua. Si pentru prima data, fara gazda BB Center, Liliana Tudose, de la care a pornit conceptul actual, al grupurilor BB Center.

Raluca:

“Simt nevoia să scriu fiindcă simt că se apropie nașterea…contracții nedureroase, dar mai intense și mai lungi și o intuiție anume…Am deja 2 cezariene la activ, dar datorita ție Liliana Tudose, am mare nădejde că acum voi reuși să nasc natural, am un optimism debordant și parcă aștept acest eveniment ca pe o călătorie într-o țară exotică îndepărtată. Am emoții!

Având în vedere că sunt din Ploiești, la 300 km de Constanta, am ceva emoții și cu ajunsul la spital. Dacă aveți ceva sfaturi, mai ales cele care ați născut NVDC le primesc cu mare interes!

Vă îmbrățișez pe toate și vă urmăresc cu drag!””

Liliana Tudose

“Cu aceasta intalnire, organizarea ad hoc, simt ca este prima data cand BB Center se transforma in organizatie, in ONG, asa cum este de putin timp Asociatia Birth & Building Center. Pana acum eram prezenta peste tot si organizam tot, acum lucrurile se vor intampla diferit. E ca si atunci cand faci totul impreuna cu copiii tai, pentru ei si apoi realizezi ca trebuie sa te retragi pentru a-l lasa sa experimenteze si sa creasca. Asta fac eu acum:)

Nu am reusit sa facem petrecerea de “casa noua’ dar cred ca simplul fapt ca va veti strnge impreuna, fara ca eu sa fiu gazda,este foarte important.

O sa va primeasca Alina Florea,care este director executiv al Asociatiei BB Center, Simona Roman proaspta absolventa doula, Mihaela kinetoterapeut cu experienta si proaspat doula si Veronica Ardelianu psiholog in centru inca de la inceputurile noastre, pe care o stiti marea majoritate a voastra. Evident ca….mi-as fi dorit sa fiu acolo, dar sunt in Bucuresti cu examene,  iar pentru pentru Raluca Terente este importanta intalnirea si este singura zi, sa aveti parte de un timp frumos impreuna!:)

 

Oana:

“Doar ce ne am intors de la prima intalnire din noul sediu BB Center.

O voi numi avanpremiera, pentru ca deschiderea oficiala urmeaza sa fie anuntata.

A fost o mobilizare rapida pentru a sustine o graviduta ce doreste nvdc.

Eu, sotul si bb am venit pentru ca ne era dor de voi, de mamici, de gravidute, de bebici…si vreau sa va zic ca m am simtit asa de bine…

A fost ca atunci cand se strange o gaska veche de prieteni si se sta la povesti…desi adultii vorbeau si copiii se jucau in mijlocul lor, pot spune ca a fost o seara linistita si plina de caldura…

Mi a placut foarte mult, mi a placut noua locatie care este aranjata cu bun gust si simplitate.

Liliana Tudose cred ca ai un praf magic cu care ai presat casuta, pentru ca desi este locatie noua si tu nu erai acolo, m am simtit ca acasa la BB Center

Ce dor mi a fost de voi”

Anca:

“Prima intalnire in casuta cea noua. Sper ca a fost ce si-a dorit Raluca, pentru mine a fost o experienta necesara acum, sa ma aflu din nou printre mamici si gravidute, sa verbalizez emotii legate de nastere.”

Veronica-psiholog BB Center

“Anca, am simtit ca prin povestirea reusitei NVDC , va imputerniciti, practic va reamintiti ca puteti. Poate de aceea simtiti ca va este cu folos atat celorlalte gravide cat si voua.”

Estera:

“Eu asa ma bucur ca am reusit sa va cunosc personal, nu doar virtual. Abia astept povestea Ralucai.

A fost admosfera de prietenie. Ne cunosteam toate si am simtit ca si Raluca ne cunoaste.

Am povestit, a intrebat, a povestit si ea… am inteles ca va ramane in Ct pentru ca sunt semne ca incepe povestea nasterii ei. Eu spun ca a fost un succes! Mi-a placut.

Mi-ar fi placut sa am asa ceva inainte sa nasc.

Mi-a placut mult de Veronica. A armonizat asa fain discutiile, a concluzionat, a subliniat.

Anca a zis ceva cu care am ramas in minte: am avut nevoie de cezariana ca sa ma determine sa nasc natural.

Au fost 3 gravidute… sper ca le-a fost de folos, ca noua da.””

Alina

“Și eu ma bucur ca v-am revăzut. Sunteți ca o alta familie pt mine, cum zice cineva mai sus , când ma reîntâlnesc cu mamicile și gravidele, ma încarc, ma relaxez.”

“Liliana, a fost frumos, ca atunci cand erai tu!”

Veronica psiholog BB Center

” Seara plina de dezvaluri si povesti, cu sunete de copii si bblusi. Am simtit cum fiecare reusita NVDc povestita reimputerniceste mamica, ii aduce aminte de cate poate face, ca femeie.

Mesajele serii:

Vorbeste

Cere daca ai nevoie de ceva

Solicita ajutorul;

” experienta nvdc m-a ajutat in mai multe situatii de viata nu neaparat legat de nastere”

Toate acestea, cu scopul de a o imputernici pe Raluca sa reuseasca.”

Simona Roman-doula BB Center

“A fost frumos. Povești peste povești.

Parcă erau toți o mare familie, se cunoșteau intre ei, se ajutau cu copiii. Mi-a placut mult asta.

Raluca, ieri toată ziua și toată noaptea a avut contracții  și astăzi, la control, i-au spus ca are colul șters și dilatație de 1 cm.

Și se gândea dacă sa mai meargă acasă sau nu.”

 

Alina-mamica-Director Executiv Asociatia Birth & Building Center (BB Center)

A fost frumos, cu emotii pt mine.Sala a devenit neincapatoare la un moment dat.

Fetele au semnat adeziunea de membrii voluntary ai asociatiei..

Au donat si carti.

Si fetele de la gimnastica au fost interesate de voluntariat.

Bebelusii s-au inteles de minune.

Taticii la fel.

Simona si Veronica au fost observatori, eu cu hartiile.

A trebuit sa compun repede un contract de donatie pt carti“

 

Daca iti doresti sa participi la grupurile de suport ale Asociatiei BB Center,

Daca doresti mai multe informatii despre NVDC-nasterea vaginala dupa cezariana,

Daca deja te-ai hotarat sa urmezi cursul Lamaze

Sau vrei doar sa faci parte din grupul nostru,

Scrie-ne un mesaj.

 

Contacteaza-ne

Comentarii

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>