poza-ateliere-senzoriale

In fiecare a treia vineri din luna, mamicile pot invata CUM , in activitatile zilnice specifice vietii de familie, pot stimula senzorial bebelusul intr-un mod simplu si pretios.

Un micut interesat si stimulat senzorial adecvat de catre cei din jur, va face achizitii psihomotrice intr-un ritm firesc, specific propriului potential.

Se intampla ca mamele ingrijorate, de obicei cele care au obtinut cu greu sarcina sau au suferit o trauma in timpul sarcinii, sa dezvolte la bebelus o preferinta pentru dependenta de ceilalti, afectand in felul acesta ritmul dezvoltarii psihomotrice.

In aceste ateliere dam sens explicatiei ““Nu exista nimic in intelect, care mai inainte sa nu fi existat in simturi”“.

Senzatiile cutanate, sunt primele si stau la baza comunicarii micutului cu lumea exterioara.

Bebelusul primeste informatii despre aceasta lume prin primul sau contact la nivelul pielii.

Senzatiile pe care le are cu mana care il sprijina, sunt cele tactile si termice. Acestea sunt primele si cele mai importante.

Cand nasterea a fost traumatizanta pentru bebelus, se creeaza sensibilitati la nivel tactil, si observam CUM bebelusul este retinut la contactul cutanat, deoarece experienta i-a aratat ca poate fi neplacut sau dureros.

Stimula senzoriala inseamna dezvoltare la nivelul intelectului si crearea unor noi experiente senzoriale care ajuta bebelusul sa comunice si sa se dezvolte.
Intalnirile sunt pentru mamici si micuti, pentru cei care, mai tarziu ne vor sta alaturi si ne vor indruma mai mult poate, decat o facem noi acum.
Ce spun mamicile care au participat la astfel de intalniri: ”A fost o ocazie buna sa invat jocuri si modalitati noi de a interactiona cu fetita mea. Mi-au placut ideile primite: creative si usor de realizat. De asemeneaa mi-a placut ca am petrecut timp de calitate alaturi de alte mamici si bebelusii s-au jucat in felul lor””.

 

Veronica Ardelianu
Psihoterapeut BBCenter

Contacteaza-ne

Comentarii

comentarii