d5dce18788229d7527bfbc584a228de6

Dragi bunici,

Felicitari pentru nasterea  noului vostru nepot! Aceasta nastere marcheaza continuarea familiei voastre printr-o noua generatie. Sprijinul si dragostea voastra pot usura tranzitia copilului vostru catre postura de parinte.

Rolul de parinte este dificil

Proaspetii parinti au nevoie sa auda de la voi ca sunteti de parere ca ei sunt niste parinti minunati- cei mai buni parinti pe care i-ar putea avea nepotul vostru. Au nevoie sa auda de la voi ca rolul de parinte este dificil, obositor, si totusi unul dintre cele mai importante si aducatoare de satisfactii roluri pe care le-ar putea juca vreodata. Spuneti-le ca aveti incredere in ei.

Oferiti-le sfaturi daca va solicita

Ceea ce nepotul dvs. are nevoie cel mai mult de la voi este sprijinul si ocrotirea parintilor sai. Trebuie sa le respectati deciziile bine cumpanite si stilul de a fi parinti, chiar daca sunt diferite de ale voastre. Veti constata ca unele lucruri s-au schimbat de cand ati avut voi copii si ca alte lucruri au ramas aceleasi. Va rugam sa le respectati optiunile parentale, oferiti-le sfaturi daca va solicita si ajutati-i sa gaseasca raspunsuri actualizate la intrebarile lor. Poate fi util sa cititi aceleasi carti ca si ei despre ingrijirea si alimentarea nou nascutului.

Lasati-i pe ei sa aiba grija de copilul lor

Proaspetii parinti au nevoie de sprijin in timp ce isi cunosc si isi ingrijesc bebelusul. Ei au nevoie de o experienta practica pentru a invata abilitatile pe care toti parintii trebuie sa si le dezvolte. Astfel, chiar daca este tentant sa va tineti in brate si sa va ingrijiti nepotul toata ziua, lasati-i pe ei sa aiba grija de copilul lor. Daca sunteti invitati de copii sa le dati ajutor, recunoasteti acest lucru ca pe o onoare. Intrebati-i cum ii puteti ajuta, pregatind masa, spaland rufele, facand cumparaturi sau curatenie. Veti munci din greu, veti dormi putin si veti pleca obositi si apreciati.

Ganditi-va ce ati putea face pentru a-i sprijini

Daca va este imposibil sa fiti alaturi de noua familie sau daca relatie dintre voi este tensionata ori dificila, ganditi-va ce ati putea face pentru a-i sprijini. Puteti trimite un ajutor sub forma unei doula post-partum, a unui serviciu de scutece, mancare gatita sau prezenta unul alt membru al familiei. Acest gen de tentative ar fi de apreciat si ar putea face multe pentru netezirea dificultatilor din relatia voastra.

In primele saptamani se formeaza amintiri

Amintiti-va de primele voastre saptamani ca parinti si incercati sa aveti astepati realiste de la proaspetii parinti, iertandu-i daca uita sa va muntumeasca pentru ajutor si daruri. In aceste prime saptamani de dupa nastere se formeaza amintiri, care nu sunt niciodata uitate. Grija si ocrotirea pe care le oferiti in aceasta perioada va vor imbunatati si relatia cu nepotul vostru. Copiii isi vor aminti pentru totdeauna de dragostea si sustinerea voastra.

Cu cele mai bune urari de fericire ca bunici.

Contacteaza-ne

Comentarii

comentarii