Pregnant women in yoga class sitting on mats stretching arms
Exercitiile fizice si conditia fizica in general, in timpul sarcinii si dupa aceea , merita o atentie speciala.
Pe masura ce corpul dvs. se mareste si castigati in greutate, practicarea cu regularitate a exercitiilor fizice va va ajuta sa va mentineti sanatatea si confortul. Inceperea unui program de exercitii fizice aduce beneficii chiar si la mijlocul sarcinii.
        Exercitiile fizice adecvate tonifica si intaresc muschii afectati cel mai mult de sarcina, inclusiv cei ai planseului pelvian, abdomenul si regiunii lombare. De asemenea exercitiile fizice ajuta la mentinerea unei bune circulatii , respiratii si posturi. Exercitiile fizice si programele de fitness prenatal calmeaza unele din neplacerile sarcinii, ajuta la pregatirea corpului pentru travaliu si favorizeaza echilibrul emotional.
        Chiar daca o conditie fizica buna nu este o garantie a travaliului usor, ea va poate asigura mai multa forta pentru a face fata cu succes unui travaliu dificil si lung.
        Un studiu a aratat ca femeile care facusera cu regularitate exercitii fizice de intensitate moderata in ultimul trimestru de sarcina au perceput mai putin durerile din travaliu decat femeile care nu facusera astfel de exercitii. Mai mult, femeile care facusera exercitii fizice au produs cantitati mai mari endorfine.
Un beneficiu major al exercitiilor fizice prenatale apare dupa nastere.
        Restabilirea nivelului de energie , a fortei fizice, precum  si a dimensiunilor dinaintea sarcinii este mai usoara daca va mentineti buna conditie fizica in timpul sarcinii si in saptamanile de dupa nastere. Numeroase neplaceri asociate in mod obisnuit cu sarcina normala pot fi rezolvate nu numai prin exercitii fizice, ci si prin imbunatatirea posturii si a biomecanicii corpului dvs.

Contacteaza-ne

Comentarii

comentarii