15741323_1379791488727374_677647282209487769_n

Cine sunt eu, azi?

Azi, a fi doula inseamna sa fiu mama care indruma, observa, creaza linistea cand e necesara, puncteaza aspecte delicate-fara ca ceilalti sa simta, ajuta-dar potenteaza ceea ce exista deja, sustine si potenteaza valoarea femeii si da putere relatiei de familie intr-o tranzitie unica: travaliul si nasterea.

Eu? Simplu, dar imi place sa descopar complexitatea. Simplu prin valori. Simplu si relatii. Multumire. Crestere. Determinare. Rezolvare. Iubire.

Cine sunt eu, incepand de ieri?

Inclinata catre analiza, observam femeia cum se schimba prin nastere, acasa, din anul 1991, ca asistenta pediatra in dipsensarul medical. Traume de la nastere, erau proiectate inconstient asupra bebelusilor si familiei.

2001 – in maternitate de stat. Asteptam nasterea bebelusului. Observam. Impresionata de femeia in travaliu-mama din mine rezona.

Am simtit sa schimb lumea, sa schimb sistemul medical romanesc, pentru femei si familii

Cautam solutii. 2008, cand al treilea fiu avea 9 luni, Lamaze International a fost solutia. Am devenit educator prenatal Lamaze. O mana de oameni in Romania.

In 2010, fidela gravidutelor pe care le pregatisem Lamaze, le insoteam ca doula, in Constanta pentru nasteri implinitoare.

Parte din echipa Spitalului Privat Isis, am oferit cuvinte, mangaieri, tacere, tehnici, siguranta. Am luptat pentru drepturi, am creat linistea, am creat pachete pentru drepturile femeilor la nastere, am luptat pentru drepturile educatorilor, ale doulelor, ale consilierilor in alaptare in sistemul medical.

Din 2010-am imbinat consilierea in alaptare cu educatia prenatala, insotirea ca doula.

Am avut privilegiul sa ma reintorc intr-un sistem medical si sa pot pune umarul la schimbare, sa arat cat de importanta este experienta femeii la nastere si am simtit relaxare din partea cadrelor medicale atunci cand insoteam gravidutele mele ca doula. Travaliile lor erau pozitive. Bebelusii sanatosi si alaptati.

Povesti vindecatoare

Proiect de suflet, pentru a ajuta femei care isi doresc o nastere vaginala dupa cezariana

In 2015 am initiat si am pus umarul pentru realizarea programului “Nasterea ca acasa”

Loc unde gravidutele si partenerii lor au avut si continua sa aiba experiente deosebite la nastere.

Tot, 2015

Am organizat in Constanta cursul de formare doula initiat si predat de Nora Niculescu, colega mea Lamaze si am aprofundat cee ace faceam instinctiv de multi ani, ca si educator Lamaze

In anul 2016-am absolvit Facultatea de Psihologie.

Emotia creaza diagnosticul. Observ. Directionez. Ofer solutii.

Cum sustin femeia la nastere?

Sa las femeia sa fie EA.

Contacteaza-ne

Comentarii

comentarii