plannastere1453036689-1453078141

Daca va hotarati sa pregatiti un plan de nastere, spuneti acest lucru specialistului.

Pentru unii medici sau moase, poate fi o noutate. Altii, in specialistului.

Pentru unii medici sau moase, poate fi o noutate.

Altii , in special cei obisnuiti sa ia singuri mai toate deciziile, se pot simti amenintati de planurile de nastere.

Este posibil sa fiti nevoita sa explicati de ce pregatiti un plan de nastere, subliniind ca doriti ca acest lucru sa creasca incredera si cooperarea dintre dvs., specialistul care va ingrijeste si asistente.

Explicati ca va va ajuta sa stiti la ce sa va asteptati atat in imprejuri normale, cat si in situatii anormale.

Reactiile medicilor si moaselor variaza. Unii considera ca planul de nastere este un element esential al ingrijirii dvs. Va cer chiar ei sa pregatiti un astfel de plan si uneori va ofera un formular pe care sa-l completati.

Altii sunt de parere ca planurile de nastere nu sunt necesare, pentru ca in travaliu nu se va lua nicio decizie fara consimtamantul dvs.

Unii specialisti pot sa nu isi dea seama cat de util este sa stiti dinainte daca dorintele legate de ingrijire sunt sau nu realiste si acceptabile.

De asemenea, pot sa nu isi dea seama cat de stresant poate fi sa va explicati dorintele fiecarui medic, moasa sau asistenta in timp ce sunteti in travaliu si aveti contractii.

Daca specialistul care va ingrijeste se opune unui plan de nastere, atunci ati aflat deja o informatie valoroasa si puteti actiona in consecinta.

Puteti renunta la ideea planului de nastere si sa faceti ceea ce va cere specialistul, puteti negocia la ideea planului de nastere si sa faceti ceea ce va cere specialistul, puteti negocia sau puteti incerca sa gasiti pe altcineva.

Cel putin va veti fi clarificat relatia si nu veti fi surprisa sau nedumerita in timpul travaliului. Daca medicul sau moasa sustine ideea unui pland e nastere, atunci aveti un prilej excelent de a discuta si planifica manjera in care vor fi conduse travaliul si nasterea.

Acest lucru amplifica sentimentul de cooperare si incredere dintre dvs., care va continua dincolo de experienta nasterii si va creste considerabil multumirea tuturor.

Sentimentele de incredere si intelegere au poate avea mai mare voaloare daca apar probleme in timpul travaliului si este necesar sa va adaptati la schimbari ale planului.

Pas cu Pas: pregatirea planului de nastere

Cel mai bine este ca planul de nastere sa fie pregatit treptat, pe parcursul mai multor saptamani.

Pentru a alcatui un plan de nastere cat mai util si semnificativ, este necesara parcurgerea mai multor etape:

1. Decideti ce strategie de baza in ingrijirile maternale preferati.

2. Aflati care sunt optiunile specifice pe care le aveti la dispozitie atunci survine ceva neasteptat.

Selectati optiunile preferate.

3. Faceti o prima ciorna a planului de nastere si discutati-o cu specialistul care va ingrijeste.

4. Folosind ceea ce ati aflat in primele 3 etape, pregatiti o scurta varianta finala a planului de nastere, care sa cuprinda dorintele , nevoile si prioritatile dvs

 

Sursa: “Sarcina, nașterea și alăptarea” Penny Simpkin

Contacteaza-ne

Comentarii

comentarii