images2

Dupa o zi frustranta, cand se simte coplesita, tot ceea ce isi doreste o femeie este sa ii impartaseasca sotului fara ca acesta sa incerce sa ii rezolve problemele.

In primul rand impulsul sotului de e incerca sa rezolve problemele cu care tu te confrunti trebuie sa il privesti ca pe un CADOU. Nu rezolvarea in sine ci dorinta sotului de a-ti reduce stresul si anxietatea din viata ta, trebuie primita si privita ca un CADOU.

In al doilea rand, poti lua in considerare introducerea a ceea ce se numeste ” reducerea stresului conversational” in rutina zilnica, ce te poate ajuta la mentinerea unei relatii sanatoase pe termen lung.
INCEPETI prin a decide impreuna cand sa aiba loc conversatia. Ar trebui sa fie imediat dupa venirea de la munca, in timpul mesei, dupa ce adorm copii? Odata ce v-ati conectat incepeti sa vorbiti cca 15 minute . Cel care asculta nu are voie sa ofere sfaturi nesolicitate . In schimb arata interes si demonstreaza intelegerea partenerului. Acest lucru ajuta la construirea increderii si consolidarea relatiei de prietenie in relatia maritala.

Este important ca ambii soti sa inteleaga Regulile de reducere a stresului in conversatie cat si valoarea pe care o aduce rutinei de zi cu zi.

Traducere dupa Zach Brittle, Psihoterapeut de cuplu

De obicei este nevoie de cateva incercari pana se trece de la impulsul de rezolvare la ascultare si intelegere.

Veronica Ardelianu

Psihoterapeut

Contacteaza-ne

Comentarii

comentarii