Sa vrei sa te alipesti orasului, sa trebuiasca sa pleci- o etapa in cresterea Asociatiei Birth & Building Center

In cadrul campniei noastre PRO nastere, PRO alaptare am poposit in orasul de pe malul Dunarii, Galati.

Sa simti ca te alipesti cu orasul, uneori poate fi mai dificil, atunci cand strabati cateva sute de kilometric si organizezi o conferinta de la distanta.

Ne-ar fi placut sa ramanem mai mult in orasele unde ajungem, poate pe viitor vom avea si astfel de iesiri din mediul constantean, dar astazi, in aceasta perioada, Constanta ne simte lipsa atunci cand ne deplasam in alte orase. Nasterile nu pot astepta, daca se intampla-consilierile in alaptare-mamicile au nevoie de sprijin.

Cand echipa BB Center se va extinde, alti specialisti BB Center, vor fi implicati ca doula, educatori si consilieri.

Galatiul ne-a primit cu bratele deschise

Prima zi cand termomentrul a sarit cu mult peste 30 de grade. Sala noastra s-a dovedit a fi neincapatoare, a trebuit sa aducem scaune fiindca , participarea la eveniment ne-a surprins, chiar daca au existat confirmarile ferme prin email si telefon.

Tatici care si-au insotit sotiile

In Constanta participarea taticilor este mult sub nivelul Galatiului. Daca in salile noastre de conferinta intalnim maxim zece viitori tatici, iar publicul predominant il reprezinta gravidutele, in Galati au predomanat cuplurile. Intersul cu care au urmarit conferinta, ne-a bucurat intrucat, inca construim in cadrul Asociatie Birth & Building Center, o lume a taticilor implicati, inca promovam, inca postam multe informatii despre beneficiile informarii taticilor despre nastere si alaptare, chair daca informatia nu este despre ei, ei-partenerii, ci despre ELE, ele sotiile ce le poarta copiii si EI, copiii din pantece si copiii ce se vor naste.

Taticii galateni, chiar daca in maternitatile locale nu exista posibilitatea sa fie prezenti la nastere sau pe perioada spitalizari, sunt se pare dornici sa stie cum se vor desfasura lucrurile, tocmai prin prisma absentei lor in acele momente unice in viata unei familii.

 

O sala plina fiindca lucrurile frumoase se fac cu oameni

La inceputul anului, ne-am intalnit cu Alina Florea, mamica lui Abel, cu un titlu onorific-Director executive al Asociatiei Birth & Building Center, dar care pune in practica cu rabdare si dedicare fiecare proiect asternut pe hartie, pentru a realiza calendarul evenimentelor anului 2017. Multe. Erau in fiecare luna, plus si activitatile de zi cu zi ale centrului, plus lumea virtuala care trebuie tinuta la zi: o lume reala in care existam si o lume virtuala in care suntem la fel de prezenti.

Alina, fiind pentru prima oara intr-o astfel de postura, sa organizam conferinte in alte orase, a fost putin neincrezatoare. Apoi a existat un plan. Un  plan uman, fcaut cu mult suflet printer oameni si cu oameni.

Campania PRO in Tulcea a umplut sala si am avut alaturi mamici care si-au dorit sa se intample lucruri frumoase si in orasul lor.

Campania PRO din Galati a reactivat relatii, a deschis porti catre oameni noi, a reactivat oameni vechi si spiritul ajutorului neconditionat, spritul unei societati de demult, al unei comunitati mici in care toti se cunosc si se ajuta.

Intr-o comunitate mare, cum este Galatiul, acest spirit a renascut, si atat de simplu:

“Pentru a face binele”

“Pentru a darui neconditionat””

“Pentru a construi intr-o societate in care ne indepartam de valorile umane si suntem ghidati de conveniente, suspiciune, aparare, atac”

 

Tema conferintei- cele mai frecevente greseli in alaptare

Am fost placut surprinsa sa intalnesc in sala mamici de pe grupurile de suport in alaptare, care au practicat deja o alaptare prietenoasa de lunga durata, dar si persoane dorince sa absoarba cat mai mult, sa isi clarifice anumite informatii preluate din diverse medii.

Exercitiile prin care am exemplificat anumite situatii au avut rolul de a constientiza instinectele materne, cat si cele paterne.

O conferinta care s-a anuntat a foi axata pe tehnici, am prezentat tehnici si greseli, dar in profiunzime, sensul conferintei a fost se reconecteze femeia cu sine, sa reconecteze barbatul cu rolul lui via a vis de femeie, mama, prunc si alaptare.

 

Surprinzator si motivant-profesori la conferinta

Sa aflam ca printre noi se afla doua doamne profesoare care isi doresc sa stie informatii fiindca au fost situatii in care eleve au ramas insarcinate si s-au intors la scoala.

Scriind si acum “mi se face pielea gaina” nu m-am conectat nicioadata cu acest sector, in demersul meu de informare m-am adresat adesea familiilor si rar am intrat in contact cu mama singura.

De aceasta data mi s-a deschis un alt drum, nu stiu unde ma va indrepta Dumnezeu, dar  se pare ca exista profesori care sunt alaturi de eleve, profesori care participa la conferinte despre alaptare pentru a integra mama eleva in mediul scolar, pentru a fi echilibrata pentru a-si termina studiile. Imi propun sa iau legatura in mod privat cu aceste doamne pentru a afla mai multe.

 

Orientarea catre tehnica ne indeparteaza de instinct, dar tehnica ne ajuta sa ne reconectam cu instinctul

In felul acesta am crosetat conferinta din Galati.

Ne dorim sa simtit gustul celor care au fost prezenti, astazi trimitem email si ne dorin sa ne impartasiti, pentru a putea sa ne incarcam pentru conferintele viitoare si sa ne imbunatatim tematica, tehnica de predare, modul de organizare.

Primele impresii de la finalul conferintei:

“Atmosfera placuta, nu mi-am dat seama cand au trecut orele”

“Mi-am raspuns la multe intrebari sau mai ales presiuni pe care le aveam de la parintii mei”

“Sunt informatii pe care le citisem pe grupul de alaptare, dar aceasta conferinta mi-a dat mai multa incredere in mine, felul in care au fost asezate, m-au facut sa constientizez diferit ceea ce eu vedeam doar o tehnica””
“Ne-a placut entuziasmul si increderea pe care ne-a oferit-o ca situatia se poate rezolva” consiliere in alaptare de la sfarsitul conferintei.

 

Fastrakids Galati-alaturi de noi, de la om la om

Toata organizarea de la diatanta a fost realizata cu ajutorul oamenilor dedicati din aceasta institutie care isi doresc sa introduca cat mai multe metode de parenting, sa reconecteze mama cu copilul, copilul cu familia.

Reprezentanta institutiei, Violeta, si ea insarcinata, ne spune ca a remarcat faptul ca Alina, organizatoarea evenimentului, foloseste practici si limbaj specific educatiei Montessori. Adevarat. In aceasta directive indreptam mamicile BB Center, cat si celelalte mamici cu care intram in contact.

Le orientam catre citire, pentru pasii in educatie pe care sa ii faca pentru lunile si anii urmatori, de dupa nastere.

Am aflat in acest mod ca Fastrakids Galati au implematat practici din educatia Montesori.

 

De la om la om pentru oameni

De-a lungul timpului au existat colaborari cu diverse institutii care au sustinut proiectele Asociatiei Birth & Building Center.

Partenerii aflati alaturi de noi au scopuri si valori cumune cu noi. Este important sa respecte codul international de marketing al substitutilor de lapte matern. Sa sustina nasterea naturala, dreptul de a decide informat, alaptarea, practicile prietenoase la nastere, in alaptare si in educatia copilului, cat si valorile familiei.

De aceasta data cu ajutorul celor prezenti au fost stransa suma necesara achitarii salii de conferinta si a bufetului de fructe existent in pauza conferintei.

Va multumim mult!

“Daca sustii nasterea naturala, alaptarea si cresterea sanatoasa a familiei, poti sprijini organizarea acestor evenimente si in orasul tau.

Poti dona in acest cont si mentioneaza orasul unde iti doresti sa organizam conferinta”

RO73OTPV120001001956RO01

 

 

Contacteaza-ne

Comentarii

comentarii