Intalnirile de sambata pt parinti

Tema acestei intalniri, este un subiect delicat pentru cei mai multi dintre parintii care lucreaza departe de casa si de familie.

Ce afecteaza construirea relatiei tata-copil?

Fragilitatea cu care parintii gestioneaza situatia plecarii tatalui la serviciul care este la mare departare de casa, creeaza o stare de nesiguranta copilului, si un disconfort ce il determina sa se apropie mai mult de mama.
Cei mai multi copii prefera contactul cu mama cand sunt stresati, pentru a capata o stare de confort si tind sa intre in contact cu tatal cand sunt intr-o stare emotionala pozitiva si vor sa se joace.

Care este rolul tatalui?

Rolul tatalui este de a incuraja copilul sa isi asume riscuri si sa exploreze, angajandu-se cu copiii in jocuri cu final imprevizibil.
Tatal prin tot ceea ce face, incurajeaza copilul sa se adapteze la realitate, il pregateste pentru viitor, ajutandu-l sa se desprinda de mama si sa capete independenta.
Absenta implicarii tatalul in relatia de atasament cu copilul, creeaza riscuri mari pentru comportamente sociale neadecvate si agresivitate crescuta la baieti.

Ce poate face tatal?

Indiferent de distanta creata din punct de vedere fizic, atata timp cat se afla in contact cu copilul, creeaza amintirea unor interactiuni, a unor experiente valoroase, pe care le dezvolta in fiecare perioada pe care o petrece acasa cu familia.

Ce poate face mama alaturi de tata?

Sa valorizeze eforturile tatalui de a sta plecat departe de familie,
Sa acorde plecarii semnificatia de iubire, deoarece din iubire pentru familie, tatal depune eforturi pentru a satisfice nevoile familiei.

Cum ?

In cadrul intalnirilor pentru parinti, exersam diferite modalitati de construire a relatiei tata-copil, precum si de abordare a relatiilor familiale la plecarea/revenirea tatalui.

 

Intalnirea va avea loc sambata, 15 Iulie, incepand cu ora 10:30.

Investitie: 50 ron/intalnire.
Intalnire sustinuta de Psih. Veronica Ardelianu.

Pentru inscrieri va rugam sa trimiteti un email pe adresa: alinaflorea@bbcenter.ro/0733 462 057

Proiect al Asociatiei Birth & Building Center
Adresat membrilor sustinatori,
Cat si tuturor mamicilor care rezoneaza cu valorile in care noi credem.

In centrul nostru iti punem la dispozitie spre vanzare produse pentru mamici si bebelusi – Motherlove, sisteme de purtare pentru bebelusi de la Poarta-ma, pompe de san Spectra, pungi de colectare lapte matern – Spectra.
De asemenea poti inchiria pompa de san profesionala Spectra.

Va asteptam cu drag!

Contacteaza-ne

Comentarii

comentarii