Pentru al cincilea an consecutiv, Asociația Birth and Building Center și-a propus și în acest an sa adune la un loc mămici și gravidute împreună cu partenerii și micuții lor. Scopul a fost de  a celebra evenimentul ce se desfășoară la nivel mondial în perioada 1-7 august, prin acțiuni și evenimente care atrag atenţia asupra importanţei hrănirii la sân a bebelușilor
La Constanța evenimentul s-a derulat timp de 3 zile
3 și 4 august prin activități specifice, adresate familiei în Parcul Tabacariei, Tara Piticilor .
Ne-am bucurat de participarea unui număr mare de constanteni și de susținerea mamicilor în acest demers.
Cei mici au fost antrenați în jocuri și activitati specifice vârstei lor.
Am pictat tălpitele, am dansat, am cantat, ne-am distrat cu prietenii din Clubul Amicii.

Simpatica Minnie, din familia Clovnului Coco a oferit momente amuzante si ne-a antrenat la dans
Copilasii care frecventează cursurile Bailegria în cadrul BBCenter ne au oferit un spectacol frumos și ne-au incantat cu dansuri și cântece în limba spaniola
In aceste zile, gravidele și proaspetele mămici au primit sfaturi și consiliere gratuita în alaptare din partea Lilianei Tudose, educator prenatal și consilier în alăptare
De asemenea, psihologul Veronica Ardelianu a oferit sfaturi și soluții privind relația copil-parinte dar și în relația de cuplu; gestionarea situațiilor neprevazute după venirea pe lume a copilului în familie și rolul tatălui in susținerea mamei care alăptează.
Un moment emoționant a fost oferit prin “Dansul mamicilor purtătoare” cărora dorim sa le mulțumim pentru implicare în acest demers.
Sceneta “Miturilor în Alaptare” și jocul de roluri al mamicilor voluntare a fost de asemenea pe gustul publicului aflat în parc.
Activitățile au fost transmise în timp real (live) pe pagina noastra de facebook, astfel mămici din alte localități, părinți din întreaga tara ne-au putut fi alaturi.
Ca în fiecare an, ne-am dorit sa incheiem Saptamana Mondiala a Alăptării printr – o  conferita gratuita susținută de Liliana Tudose- “Pasi importanți în alaptare”
Surpriza a fost numărul mare de tătici ce și au dorit sa primească informația.

Un seminar interactiv cu participarea publicului prezent în sala. Gravidute, mămici cu pruncii la sân și bunici.
Au fost oferite atestate de puericultura gratuita proaspeților tătici iar conferința s a încheiat cu o sesiune de intrebari și răspunsuri.

Impresii post event:

Psih. Veronica Ardelianu:  “Am simtit publicul directionat catre preventia dificultatilor ce vin uneori odata cu nasterea micutilor.Am observat sustinerea oferita de taticii care au venit de la serviciu, la mijlocul evenimentului si au manifestat un interes crescut pentru informatia oferita.”

 “Felicitări pentru eveniment! Foarte frumos”
” Lucruri foarte utile. Chiar daca am citit foarte mult, aici am învățat și descoperit situații la care nu mă așteptam”
” Sunt foarte axata pe a învăța despre alăptare, știu teoretic, multe,
Mi a plăcut mult că d a abordat latura emoțională și comportamente.
Situațiile descrise, cât și teoria mă vor ajuta sa pot accesa
Eu îl interior, calea către instinctele primare, așa cum ne-ați descris în conferința”
“Atmosfera calda, nu am simțit că era un curs, eram mai multe femei conectate cu dvs, iar prin atenția și observarea dvs, ne-ați încurajat să ne exprimăm și să descoperim laturi din noi, mamele, pe care uitasem să le activam.

Va multumim tuturor pentru prezenta si sustinere!

Vom fi constanti an de an si impreuna vom sustine oriunde si oricand, naturalul/ firescul.

Echipa BB Center!

This slideshow requires JavaScript.

 

Contacteaza-ne

Comentarii

comentarii