941131_576010462438818_1186944852_n

Conceptul de purtare a bebelusului a fost introdus in BB Center inca din inceputurile sale. In cadrul grupurilor de suport in alaptare se discuta despre timpul “aproape de mami” al bebelusului si beneficiile asupra secretiei de lapte, cat si ca metoda de linistire a bebelusului pentru a normaliza timpul de dupa nastere al mamicii.

In egala masura, Grupul BB Center prin Liliana Tudose a sustinut purtarea sanatoasa a bebelusului in detrimentul sistemelor neergonomice (rigide, fara a forma pozitia M a picioruselor, benefica pentru dezvoltarea sugarului si fara a forma pozitia in C a coloanei vertebrale a bebelusului).

Mamicile BB Center isi doreau informatii, accesau informatiile venite din surse internationale si in acest fel au luat nastere primele grupuri de suport si informare in ceea ce priveste purtarea bebelusului in Constanta.

Madalina Ibram – mamica implicata, fiindca si-a dorit purtarea propriei fetite, a realizat o mini fabricuta cu sisteme de purtare (wrap-uri elastice). Alaturi de ea, invitata Lilianei Tudose, gravidutele si mamicile BB Center au primit informatii utile, au exersat practic cum sa-si poarte copilul aproape si in siguranta, in echilibru emotional pentru intreaga familie.

Primul grup “ Mami, poarta-ma! Esarfele port bebe” 25 Aprilie 2013 – Madi, exprima catre mamici:

“EPB este cea mai veche, mai sigura si mai comoda metoda de a purta bebelusul. Aduse recent in actualitate, odata cu tendinta de intoarcere la tot ce este natural, esarfele port-bebe sunt, de asemenea, cel mai sanatos mod de purtare , atat pentru mama cat si pentru copil. Un bebelus purtat de mama in EPB va retrai permanent senzatia de bine din viata intrauterina. Totul in jur ii este cunoscut: miscarile mamei, mersul ei, sunetele: bataile inimii si glasul ei , caldura , sentimentul de siguranta , sunt aceleasi . In plus fata de ce bebe stia deja despre mami, acum o poate si vedea, se bucura de mirosul si atingerea ei in orice moment. Mama poate sa fie atenta la toate nevoile bebelusului si sa-i raspunda imediat. EPB se adapteaza perfect corpului copilului, eliminand orice eventuala presiune asupra spatelui, gatului, coloanei vertebrale aflate inca in dezvoltare. Este cea mai buna alegere si pentru mama; datorita modului de legare, greutatea copilului se distribuie uniform pe tot spatele mamei. In acest fel, bebelusul poate fi purtat cu multa usurinta, vreme indelungata, spre deosebire de purtarea atat de obositoare in marsupiile cu barete, care solicita mult spatele mamei. Bebe este intotdeauna linistit si fericit; unde este mai bine decat la mami in brate? Si nu-i asa ca ati vazut de multe ori mamici care-si purtau copilul intr-o mana, in timp ce cu cealalta impingeau caruciorul gol? Fiind atat de aproape de sanul mamei, bebe va fi stimulat sa suga cat mai des; se reduc astfel situatiile in care se intampla ca bebelusul sa refuze sanul. EPB ofera posibilitatea ca bebe sa poata fi alaptat si in public, in mod discret. Purtarea bebelusului in EPB, cu burtica lipita de mami, incalzita de caldura corpului ei, ajuta enorm un bebelus care are colici. Avand bebelusul aproape si mainile libere, mama se poate ocupa si de fratiorii mai mari care nu vor mai fi gelosi pe cel mic. Sunt doar cateva din avantajele pe care le ofera purtarea in EPB. Pe multe altele le veti descoperi chiar dumneavoastra cand veti experimenta purtarea in EPB si sentimentul minunat de a-l avea mereu pe bebe atat de aproape incat sa-l poti saruta in orice clipa. Va dorim sa aveti un bebelus sanatos si fericit!”

Urmatorul grup “Poarta-ti bebelusul aproape de tine!” 15 Mai 2013

“Ne dorim sa fim parintii cei mai buni. Acordam o importanta deosebita sarcinii, ne dorim sa nastem prin modul care este cel mai indicat pentru bebelus, alaptam fiindca stim ca hranim copilul cu dragoste, nu cu orice fel de lapte, ii purtam aproape de noi pentru a se simti in siguranta.”

Participante la aceste grupuri au fost Cleopatra Tudorache si Anca Bobu, mamici care s-au dezvoltat si crescut in BB Center in fiecare etapa a devenirii lor ca gravidute si mamici.

Au initiat si creat primele grupuri de suport reale cat si cele virtuale (Babywearing Constanta), ulterior devenind specialisti in acest domeniu – Cleopatra Tudorache este Consultant Babywearing “Die Trageschule Dresden”.

Ele au revolutionat ulterior intreaga lume mamiceasca.

Primele intalniri au avut loc in aer liber, in parcuri. Era mai mult o intalnire de socializare a mamicilor, a bebelusilor si ocazia de a proba un sistem de purtare de la o alta mamica. Treptat s-a creat Biblioteca Babywearing, unde din donatii s-au achizitionat sisteme de purtare pentru a fi probate de orice mamica doritarea inainte de a achizitiona unul personal.

Odata cu cresterea copiilor lor, intalnirile s-au mutat in spatii inchise, locuri de joaca, iar acum se desfasoara in spatiul in care ele si lucreaza.

In acest moment intalnirile au loc lunar, iar cu ajutorul voluntarilor, tot mai multe mamici primesc ajutor in alegerea sau reglarea unui sistem de purtare.

Contacteaza-ne

Comentarii

comentarii