27785491_2303191676373844_168250592_o (1)

Mă numesc Laura Simineanu şi am 43 de ani. Sunt terapeut Bowen acreditat al Academiei Bowen din Australia.
Primul contact pe care l-am avut cu beneficiile acestei minunate terapii a fost în postura de pacient.
În doar 8 şedinţe de tratament Bowen am reuşit să mă vindec de o hernie de disc compresivă pentru care ultima soluţie era intervenţia chirurgicală.
Cu fiecare şedinţă de tratament pe care o făceam, mă sinţeam din ce în ce mai bine, eram practic alt om, mai relaxată, mai mulţumită, cu pofta de viaţă, durerile de coloană au încetat şi astfel puteam să-mi desfăşor activitatea, să fiu un om normal ceea ce de câţiva ani nu mai reuşeam (mulţumesc şi pe această cale D-nei Psiholog şi Terapeut Bowen Niculina Gheorghiţă).
Am citit multe informaţii despre terapia Bowen şi multe mărturii ale oamenilor care cu ajutorul acestei terapii s-au vindecat sau cărora le-a adus alinare.
Toate acestea m-au determinat să învăţ această tehnică ca la rândul meu să o fac cunoscută şi să ajut cât mai mulţi oameni şi nu încetez să fiu uimită de rezultatele fantastice pe care le are asupra celor care sunt deschişi şi apelează la ea.

Ce este terapia Bowen?
Este una dintre cele mai profunde tehnici de relaxare existente în lume în prezent; se bazează pe teoria conform căreia prin relaxare totală a corpului se activează abilitatea proprie a organismului de a se redresa, prin revenirea la echilibru şi armonie.
Terapia Bowen este un concept nou în contextul terapiilor manuale şi constă în aplicarea unor mişcări delicate efectuate cu degetele asupra muşchilor şi ţesutului conjunctiv în anumite puncte bine determinate de pe corp şi se realizează direct pe piele sau pe o îmbrăcăminte uşoară.
Mişcările trimit impulsuri la creier prin sistemul nervos, reactivând memoria celulară a unei stări de bine pre-existente, de sănătate, armonie şi echilibru.
Nu trebuie confundată cu masajul, kinetoterpia sau orice altceva, deoarece terapia Bowen nu impune corpului să execute o comandă ci iniţiază prin mişcări delicate cu presiune moderată, mesaje către sistemul nervos declanşând vindecarea.
Între secvenţele de mişcări pe care le face terapeutul există anumite pauze de minim 2-3 minute, ce oferă corpului timpul necesar pentru prelucrarea informaţiilor primite, pentru formularea reacţiei de răspuns şi activarea procesului de autovindecare.

Durata unei şedinţe de tratament variază în funcţie de procedura aplicată de la 30 min – la maxim o oră.
Şedinţele se fac o dată la 7 zile.

În cazul femeilor însărcinate se poate interveni oricând prin proceduri specifice.
Terapia Bowen este o terapie delicată şi noninvazivă, fără contraindicaţii.
Are meritul de a genera efecte profunde de normalizare funcţională la nivel fizic şi psihic.
– Acolo unde nu poate vindeca, ameliorează şi stabilizează o mai bună calitate a vieţii, este ideală oricărui om, iar sănătatea este prioritară în orice moment.
– Permite corpului să realizeze în ritmul şi cu resursele proprii însănătoşirea.
– Se eliberează tensiunile musculare.
– Întregul corp este revitalizat.

Terapia Bowen s-a dovedit a fi foarte eficientă şi de mare ajutor femeilor în timpul sarcinii şi după, în perioada de lehuzie.
În timpul sarcinii corpul viitoarei mămici suferă modificări iar orice sprijin oferit pentru a putea suporta mai uşor aceste schimbări este bine venit.
Greţurile matinale, starea de oboseală, durerile de spate, sciatica, durerile din zona gâtului şi a umerilor , glezne şi picioare umflate , constipaţia sau hemoroizii, schimbările de dispoziţie, toate sunt manifestări ce se pot instala în timpul sarcinii.
– Va face ca naşterea naturală să se desfăşoare mai repede reducând perioada de travaliu, să fie mai puţin dureroasă şi mai puţin stresantă pentru mama şi organismul ei.
– Va ajuta la stimularea apariţiei lactaţiei cât mai repede după naştere.
– Le va ajuta pe mame să treacă mai repede de perioada “postpartum “.

Tehnica Bowen se adresează în egală măsură şi bebeluşilor şi copiilor unde rezultatele sunt excelente.
Baby Bowen este eficienta prin stabilirea echilibrului sistemului nervos al bebeluşului producând mari schimbări în cazul bebeluşilor care au suferit trauma la naştere sau bebeluşi care au sistemul digestiv prematur/ subdezvoltat.
-Se adresează tuturor problemelor cauzate de colici şi disconfortul bebeluşilor.
-Indigestie, balonare, gaze, constipaţie, agitaţie, astm, infecţii respiratorii (viroze, răceli) gât înţepenit, dureri, crampe musculare, canale lacrimale înfundate şi altele.
Procedura Baby Bowen durează 5 minute şi sunt mişcări atât de delicate şi neinvazive încât bebeluşul nici nu realizează că este în tratament.
Această procedură are rezultate foarte bune încă de la prima şedinţă de tratament.
Pe lângă afecţiunile ce pot fi tratate, este recomandat tratamentul Bowen şi în cazul vacinarii celor mici, înainte şi după. Prin acest tratament se încurajează procesul de detoxifiere al organismului şi se lucrează pentru diminuarea efectelor secundare al vaccinurilor.
Cred că este foarte important ca fiecare părinte să ştie despre existenţa acestei tehnici şi să aleagă această modalitate de tratament natural pentru micuţii lor.

Costul unei sedinte este 100 lei/adult si 50 lei/bebelusi 0-2 ani.
Numarul de sedinte necesar este diferit, in functie de afectiunea tratata.

Pentru mai multe detalii si programari va rugam sa ne contactati la numarul de telefon – 0733 516 101.

Va asteptam cu drag!

Contacteaza-ne

Comentarii

comentarii