woman-share-biggest-divorce-regrets-1520526331

Multe dintre cupluri spun adesea ca sotul sau sotia s-a transformat si ca nu mai este cel din inceputurile relatiei.

Este un lucru firesc aceasta transformare, unori suntem surprinsi de ea, alteori o anticipam si avem mijloacele sa o acceptam.

Este firesc ca oamenii sa se schimbe, iar nu sa nu anticipam cateodata directia in care se schimba si nu intotdeauna suntem pregatiti pentru o schimbare pe placul nostru.

Cert este ca toate aceste schimbari sunt influentate de factorii de mediu din prezent si trecut. Adesea aud experiente in care fetele spun ca el prefera sa isi petreaca timpul cu prietenii.

Aceasta este o schimbare negativa, perceputa de fata, insa ea ascunde diferite motive ale sotului care prefera sa iasa din mediul familiei si sa petreaca alaturi de alte persoane un timp pozitiv.

 

Tendinta noastra este de a judeca, de a nu vedea nevoia noastra neimplinita, multe fete se simt abandonate, neiubite, neintelese, impovarate

Aceasta este o realitate. Ce trebuie sa facem in astfel de situatii?

Sa aflam care este motivul real pentru care el alege sa se sustraga din relatie si sa caute o alta companie.

Un pas este acceptarea si deschiderea dicutiilor sincere, fara judecata.

Creati un mediu al ascultarii si al comunicarii libere, care sa nu raneasca, care sa nu atace, sa nu judece.

Puteti afla ca se simte liber in relatie cu prietenii, iar acasa se simte incorsetat de prea multe sarcini sau ca fara sa ne dam seama nu mai suntem compania placuta pentru sotul nostru fiindca in permanenta am invatat sa ne plangem, sa exprimam pe un ton ridicat sau sa acuzam, sa cerem, sa criticam.

Alteori sotii pleaca de acasa cu prietenii fiindca le este frica sa isi asume responsabilitatea in casa, posibil sa aiba anumite trairi din copilarie: un tata care a facut acelasi lucru-calea cunoscuta este cea mai simpla de urmat.

Sau putem afla ca este atat de impovarat de anumite griji si nu are cum sa le exprime fata de noi fiindca nu vrea sa ne impovareze si pe noi si prin intalnirile cu prietenii ignora o stare si isi creeaza o alta placuta.

Intotdeauna trebuie sa ne gandim la inceputul care ne-a legat, sa reinviem flacara iubirii si sa gandim ca a noastra casnicie poate insemna un plan pentru viata pe care ni-l propunem sa-l facem bine, dar in care avem si etape de consolidat.
Gandul divortului, gandul despartirii ne indreapta catre ruputuri
Ce inseamna o ruptura?
Cand te simti neputincios, cand simti ca nu ai solutii, cand simti ca nu vezi rezolvarea, preferi sa iesi din situatia respectiva.
As spune sa schimbam paradigma si sa primim provocarea!
Imi doresc sa invat sa schimb, sa ma schimb, sa aleg sa nu ma simt neputincios, sa am solutii, sa lupt si sa rezolv fiecare problema.
Cand mi-au crescut copiii si au aparut problemele, ma dureau, dar simteam ca ii iubesc neconditionat si ca trebuie sa depasesc situatiile, sa ii ajut sa depasim impreuna si mereu aveam imaginea copilului meu, asa cum il vizualizam in mintea mea, conturat de iubirea maxima.
Cand apareau discutii inerente cu sotul meu, am avut sclipirea.
De ce nu-l iubesc pe sotul meu cu aceeasi dedicare totala si cu dorinta de a rezolva lucrurile si sa am imaginea mentala cu familia ideala?
woman-share-biggest-divorce-regrets-1520526331
De copiii mei as “divorta”? Nicicum! Atunci de ce imi apare acest gand al despartirii de sot? Imi este indus acest gand de societate? Da!
In acel moment am inceput sa privesc relatia mea cu sotul, asa cum o privesc cu copiii, sa asociez iubirea pe care le-o port lor cu iubirea pe care i-o port sotului si din acest moment am simtit ca am trecut intr-o alta etapa a relatiei in care situatiile inerente vietii de cuplu au fost mult mai usor depasite.
Masa discutiilor sau timpul pentru discutii trebuie sa existe in orice familie, indiferent de ora, indiferent de loc, indiferent cat de obositi ati fi sau de suparati ati fi.
Parintii se axeaza pe a creste copiii si uita relatia si se trezesc ca ea este intr-un impas si ies doar frustrarile.
Va sfatuiesc, sa dati atentie relatiei si sa comunicati.
Lasti orice faceti si stabiliti-va timpul cat de mic ar fi pentru discutii. Orice.
Spuneti cum va simtiti astazi. Nu va plangeti. Ci doar constatati.
Invatati sa vedeti partea frumoasa a lucrurilor, sa vedeti multumirea in orice relatie, in orice lucru marunt sau maret pe care-l faceti, fiindca multumirea realizeaza premisele unui dialog placut cu orice persoana.
Propuneti-va sa fiti voi o sursa pozitiva si sa incarcati, fiindca in felul acesta nu va aparea centrarea pe oboseala, pe cat de grea este viata de mamica, viata de sotie, viata de serviciu.
In felul acesta veti face placute momentele de comunicare cu partenerul si claditi bazele comunicari constructive pe termen lung.
Comunicarea nu trebuie sa aiba la baza numai experiente pozitive, inclusiv cele negative vor fi exprimate si cautate solutii impreuna fara a va axa pe ideea de “ce mi se intampla mie”  cat de greu imi este” , ” Ce ne vom face noi”
Exista multe credinte pe care vi le puteti inradacina in mintea voastra si sa fie baza relatiei voastre de casatorie sau ale oricarei relatii
“Orice problema vine cu rezolvarea ei”
Chiar daca nu vezi in acel moment rezolvarea, sa ai incredere ca ea se va arata.
Asta imprima calmul, increderea, puterea asteptarii pozitive.
Sa crezi in relatia ta si sa ii dai timpul rezolvarii, dar si timpul transformarii in functie de etapele de evolutie ale fiecarui membru in parte.
LilianaTudose

Contacteaza-ne

Comentarii

comentarii