36360456_1956868271019690_780913350350471168_n

Poposesc pe coperta cartii si citesc: “Cinci instrumente simple pentru provocarile cotidiene ale parintilor” si ma gandesc daca in viata aceasta de parinti avem instrumente specific si daca sunt numai cinci.

Categoric, ne adaptam in functie de fiecare situatie, in relatie cu fiecare copil si chiar si atunci cand suntem cei mai echilibrati parinti (Cum ajungem oare sa fim echilibrati? Suntem intotdeauna echilibrati?) avem nevoie de repere, fiindca sunt situatii cand ceea ce a functionat pana intr-un anume moment, se pare ca este cazul sa fie imbunatatit, adaptat, schimbat.

De aceea,  aceasta carte ne indeamna catre cinci solutii in care ascultarea se indreapta catre nevoile copilului, dar si asupra-ti, ca parinte.

This slideshow requires JavaScript.

 

1. Timpul special- “Modalitate simpla de a-i acorda copilului tau toata atentia si iubirea” spune autoarea

2. Ascultarea profunda-“Ii transmite copilului ca iti pasa atunci cand el sufera sau se teme”

3. Punerea unor limite – “Este de o importanta cruciala in educatia copiilor”

4. Ascultarea prin joc –“Este arta prin care aduci rasul in jocurile copiilor, fara sa-l gadili”

5. Parteneriate de ascultare- “Un schimb de momente de ascultare cu un alt parinte, te ajuta sa te eliberezi de stresul acumulat in viata de zi cu zi, ca parinte”

Alaturi de Otilia Mantelers, draga noua constantenilor si mai ales noua, BB Center-ului si Georgiana Bucatariu, am petrecut cateva ore discutand despre parintit, rolul educatiei si a propriei ascultari a parintelui.

O seara in care am vazut in sala mamici dragi mie, alaturi de care am fost in momentele importante ale tranzitiei la viata de parinte, nasterea, alaptarea-au venit sa se informeze pentru lunile, anii ce vor urma.

Asa cum spuneam si asta seara, chiar daca eu pregatesc tranzitia la viata de parinte prin sarcina si alaptare, imi place sa stiu ca parintii alaturi de care leg relatii speciale, prin faptul ca parte din sufletul lor imi este expus, imi place deci, sa stiu ca pornesc pe cai constructive pentru cresterea si educarea copiilor si pentru viata lor de parinti, in echilibru.

Sarcina inseamna o perioada de cunostere de sine, de ascultare proprie si de realizare a unei relatii cu copilul nevazut, dar atat de prezent.

Alaptarea de asemenea, readuce o etapa importanta in viata fiecarei mamici; propria-i relatie cu mama, propria-i copilarie.

Ascultarea activa si descoperirea sunt practici pe care le exersez alaturi de mamici si tatici, zi de zi, de ani buni.

In BB Center sustinem parintii sa descopere, sa se informeze, sa lucreze alaturi de copiii lor, sa se descopere ei insisi si sa evolueze continuu.

Seara s-a incheiat cu o poveste terapeutica, cartea de suflet a Otiliei Mantelers, “ Secretul Monstrului” iar copiii au ascultat si au privit captivati imaginile din carte.

Finalul i-a relaxat cu totul, chiar daca monstruletul nostru parea ca ii inspaimanta…Au aflat ca monstrul isi are si el un mare secret prin care isi arata slabiciunea.

Ha! Un monstru poate fi slab!

Georgiana Bucatariu, psiholog, organizatoarea evenimentului, instructor ”handinhandparenting” va continua seria de ateliere si aplica parte dintre principiile cartii alaturi de parintii constanteni.

Mult success!

Felictari Otilia Mantelers pentru echipa pe care ai realizat-o in Romania-pentru mai multi parinti relaxati si informati!

Contacteaza-ne

Comentarii

comentarii