emma

Ce asteptari au parintii cand vin la curs / Ce asteptari ar trebui sa aiba in legatura cu acest curs?!

Emma: Pot spune ca parintii sunt putin sceptici la inceput,pentru ca in Romania la ora actuala exista oarecum niste preconceptii privind masajul bebelusului.
Totusi ma bucur ca unii vin foarte deschisi.

bebe masa
Asadar, marea majoritate vin cu gandul ca masajul ii va ajuta sa scape de colici, unii spera sa doarma copiii mai mult, altii isi doresc sa aibe copilul “pofta de mancare”, taticii vin din curiozitate, iar unele mamici vin sa socializeze intr-un mediu unde pot impartasi aceleasi experiente.
Evident ca avem si persone care ma roaga pe mine sa le masez bebelusul crezand ca eu cu siguranta am mai multa experienta decat ei ca si proaspeti parinti.

Asa este eu am experienta, dar doar in a preda masajul si a-I ghida pe ei in acest ritual, eu pana la bebelusul meu (care are acum un an) nu am masat nici un bebelus, acest curs este despre parinti si cum ii pot ei oferi bebelusului o dezvoltare emotionala si fizica armonioasa.

emma

Asadar, dragi parinti, puteti intampina urmatoarele situatii:
Bebelusii in mare parte daca sunt sub 6 luni vor fi receptivi, dar trebuie sa va asteptati la plansete din diferite motive; nu sunt obisnuiti cu activitatea, pielea are nevoie de timp sa se obisnuiasca cu simtul tactil altfel ii veti hiperstimula.
Nu au starea necesara, masajul nu este obligatoriu deci nu trebuie sa insistati daca bebelusul nu il doreste, de aceea, invatam la curs sa le cerem permisiunea MEREU inainte de a incepe masajul, bineinteles si asteptam un raspuns de la ei.
Le este foame, trebuie schimbati, le este frig, le este cald, prea multi stimuli in incapere, etc (restul motivelor de ordine fiziologica)
Eu nu voi face masaj bebelusilor, nu voi fi cea care ii calmeaza daca plang, va invit pe voi sa incercati sa le descoperiti semnalele pe care ei ni le transmit.
Ii puteti alapta, schimba oricand acestia doresc.
Veti gasi un mediu prietenos, unde va sunt intelese grijile si nevoie, aici nimeni nu va va judeca.
Se vor ameliora colicile, gazele si se va preveni constipatia.

Doarme sau este agitat in timpul cursului, nu va ingrijorati ca nu ii puteti face masaj efectiv in ora de curs, veti putea exersa pe un bebelus manechin exact ca cel pe care il am eu in demonstratii, importante nu sunt doar miscarile practice, ci intregul concept pe care il invatam impreuna.
Aveti suficient timp acasa sa puneti in practica cu cel mic, si toata viata inainte sa dezvoltati o legatura minunata prin masaj si simtul tactil.

Daca simti coplesita de toate informatiile noi primite in maternitate si de parerile tuturor cunoscutilor privind ingrijirea bebelusului tau

Iti oferim un curs care sa te indrume in privinta masajului si a mentinerii legaturii formate cu puiul tau inca din burtica!
Nu este un curs cu un scop terapeutic, noi promovam formarea si mentinerea conexiunii cu bebelusul tau prin atingerea nutritiva, incercam sa indrumam parintii sa fie cat mai prezenti si consienti de nevoia unui timp de calitate petrecut alaturi de minunea lor, pentru o dezvoltare psiho-emotionala armonioasa!

In fotografia de mai sus este Alina si micuta Ana. :)
Ma bucur ca am vazut progrese de-a lungul sedintelor, chiar daca uneori bebelusii nu au putut face integral masajul in sedinta respectiva, mamicile au putut exersa pe “bebelusul meu” demonstrativ, iar acasa au putut aplica miscarile noi invatate alaturi de micutii lor.
Ma bucur ca au plecat increzatoare si sper sa se bucure acasa de momente de calitate petrecute alaturi de puii lor.
Va multumim pentru prezenta

Ce se intampla la cursul nostru de masaj?
Priviti!

Care este nevoia care le îndeamnă pe mamici  să se înscrie la acest curs?
Emma: Mamicile inscrise la ultimul curs asteapta ca rutina masajului sa fie una placuta, pentru ca una din ele a observat un feed back negativ din partea fetitei atunci cand ii facea masaj si simtea oarecum ca i-l face cu forta,
ii impunea sa “stea” la masaj, pentru ca ea considera ca e sanatos si isi doreste ca fetita ei sa primeasca un mesaj pozitiv atunci cand e vorba de aceasta activitate…
Spre surprinderea mea si a ei, a avut parte de aceasta experienta frumoasa chiar la prima sedinta, a invatat niste mici trucuri prin care mamica a reusit sa ii faca masaj fetitei fara ca aceasta sa planga.
Ba chiar era foooarte relaxata si multumita, nu a avut nimic de obiectat.
In mare parte mamicile de la acest curs asteapta sa invete cum sa faca masaj corect in primul rand, iar pe urma cum sa faca din asta o activitate placuta atat pentru bebelusi cat si pentru ele!

M-a bucurat mult de tot sa vad in tatic foarte implicat, a venit si el la curs si a fost activ, un piciorus al bebelusului fost masat de tati si un piciorus de mami.
Bebelusii noi au plecat acasa relaxati pot spune, inseamna ca a fost o experienta placuta pentru ei.
Iata ce spun mamicile dupa ce termina un curs de masaj infantil 🙏
Multumim pentru recomandare!
Am participat la cursul Masajul bebelusului cand bebe avea 3 saptamani si a fost o experienta foarte placuta atat pentru el, cat si pentru mine. Am invatat sa ma conectez cu bebelusul meu si a devenit o placere sa ii fac masaj (inainte sa particip la curs era o lupta corp la corp sa ii fac masaj).
Dupa ultima sedinta de masaj, bebe nu a mai facut criza seara si a dormit, pentru prima data, 6 ore legate.
Emma Parfenie

Curs Masajul bebelusului

 

Contacteaza-ne

Comentarii

comentarii