sm

În momentul în care am aflat că sunt gravidă, mi-am dorit nespus de mult să pot să nasc natural și să-mi alăptez puiuțul!
Sincera sa fiu, nu stiu extrem de multe despre acest lucru, dar dorinta mea interioara a fost extrem de puternica, mai ales ca si mama mea m-a alaptat pe mine, desi in acele vremuri se facea “vestita” analiza a laptelui.

Analiza care descuraja foarte multe mamici sa mai alapteze, zicandu-le ca nu au laptele bun si nu e suficient de gras. Un caz a fost chiar soacra mea :(
Revenind la persoana mea, in momentul sarcinii, am mai citit unele lucruri despre alaptare si am o prietena care in momentul de fata este medic pediatru rezident, dar in acea perioada era studenta si invata tocmai informatii despre alaptare.

Mi-a explicat despre importanta alaptarii, despre beneficiile care la va avea bebe, cat si eu.

Informatiile oferite de ea mi-au condimentat si mai tare dorinta de alaptare.
In momentul nasterii, dupa ce am stat aproape 24h cu apa rupta( nu am stiut ca mi s-a rupt apa😂) ,minunatul meu dr mi-a fost aproape si astfel prima parte a dorintei mele a fost implinita: am reusit sa nasca natural si fara probleme.
Din pacate, cea de-a doua parte a dorintei, a avut cateva “piedici” dar care nu m-au oprit din ce mi-am propus.
Dupa nastere am reusit sa ii dau sa pape cat de cat din “aurul” lapticului.

Ulterior, cea mica a fost mai lenesa, din cauza antibioticelor si a faptului ca tot scadea extrem de mult in greutate, doctorii au decis sa ii administreze lapte praf, eu tot incercam sa o pun la san, dar fiind extrem de stresata (membrane rupte, nastere, bebe cu antibiotice) nu reuseam absolut deloc sa o fac sa traga din san.
Sprijinul meu real a venit din partea sotului care imi tot repeta  sa am rabdare ca voi reusi si sa alaptez.

Acel imbold din partea lui m-a ajutat sa le zic doctorilor si asistentelor, dupa doua zile sa nu ii mai aduca lapte praf si ca daca nu vrea ea sa traga, macar sa ii dau lapticul meu.

Si uita asa, ma tot mulgeam, cu dureri de san, compresii , dar eram pe moment multumita ca incepuse sa manance mai bine si era LAPTELE MEU!
Ajunse acasa dupa doua saptamani  de stat in spital cu ea, incepusem sa imi reiau activitatea de muls, sterilizat biberoane.. un chin as putea spune pentru mine.

Incercam sa o pun la san, sa gasesc pozitii, sa folosesc chiar si mameloane de silicon, dar din pacate, ea era deja invatata cu debitul biberonului, care era mult mai mare decat ar fi fost la san.

Cu timpul oboseala mea isi cerea drepturile, iar mulsul devenea un chin pentru mine.

Atunci sotul meu auzise de dna Liliana, consultant in alaptare de la o prietena si a decis sa ma ajute,deoarece vazuse ca imi doresc nespus de mult sa o alaptez la san.

Dupa vizita dumneaei si informatiile oferite, am incercat sa pun in aplicare, doar ca nu era atat de simplu pe cat parea, pentru ca eu eram si extrem de stresata.

In acel moment, sotul a decis sa incerc sa o iau treptat si ca el imi este aproape, dar e mai bine sa raman doar eu cu ea sa reusim sa creem relatia.

Usor, usor, reuseam sa intercalam la o masa si san si biberon, apoi sa scoatem de la o masa biberonul si uita asa, dupa aproape trei luni de zile de alaptat la biberon, am reusit sa o readuc la san.
Din acel moment sanul a fost pentru noi si masa si alint si conexiune magica intre mine si bebe.

Am reusit sa o alaptez exclusiv pana la sase luni, fara strop de apa sau ceai, in ciuda insistentelor celor din afara, mai putin a familiei.
Si in momentul de fata, la nouasprezeze luni continuam si vom continua, ca iubim extrem de mult pe titi.

Ea este totul pentru noi! Am trecut cu brio de raceli, salturi mintale, enterocolita usoara, dintisori, durere, dor, vise urate…TOTUL!

A fost greu, dar nu imposibil si cel mai important lucru, ca nu am cedat o clipa presiunilor si am avut un adevarat sprijin langa mine!

Mamicilor se poate, daca va si doriti si nu uitati ca nu exista lapte bun si mai putin bun! 

Daca iti doresti o experienta frumoasa in alaptare este momentul sa te informezi. Poti urma Cursul de alaptare si puericultura sustinut in cadrul BB Center.

De asemenea, te invitam sa citesti si povestile altor mamici care au reusit sa-si alapteze cu succes bebelusii Povesti despre alaptare

 

sm

Contacteaza-ne

Comentarii

comentarii