images

Liliana Tudose: “Am rezonat cu acest workshop, este printre putinele care abordeaza aceasta tema in Romania.

Inevitabil atunci cand esti alaturi de mamici in perioada sarcinii si dupa nastere, ajungi sa iti doresti sa cunosti cat mai mult din dezvoltarea fiecarei mamici cu care lucrezi, sa ii  cunosti istoricul familial si care au fost cauzele care au condus-o in acea situatie.

Sunt alaturi de mamici in momentele cele mai delicate: cand se naste un copil, etapa de devenire ca si mama, cand firul copilariei ruleaza in timpul sarcinii , cand reprezentarea mamei influenteaza alegerile femeii, ca mama.

O perioada delicata care adesea este insotita de cautari, de conflicte interioare, de stari de anxietate, chiar depresii.

Cum putem ajuta viitoarele mame sa depaseasca aceasta etapa?

Cum putem calauzi mamicile sa aiba un traiect lin pe drumul dezvoltarii?

Cum sa le ajutam sa isi integreze experientele trecute? Sa le depaseasca? Sa construiasca ?

Acestea sunt intrebarile care ne insotesc pe noi, specialistii care insotim mamica,

De aceea am ales sa particip la acest seminar, unde, Dr. Emma HaynesPTSTA-P,  abordeaza traumele de dezvoltare, pe de o parte, si implicatiile tulburarilor mintale in maternitate-traumele perinatale, pe de alta parte.”

 

Intalnirea are rolul de a oferi informatii teoretice si practice pentru a deprinde abilitati de vindecare ale acestei perioade.

“Workshopul va începe cu o introducere teoretică despre traumele de dezvoltare – ce sunt și cum arată în contextul terapeutic.

Vom continua cu teoria lui Berne privind foamea de recunoaștere – teorie actualizată și care va include o scurtă privire din perspectiva neuroștiințelor și a fluxului de informații între sistemul nervos și creierul uman.

Acest flux are implicații profunde, iar workshopul își propune să arate de ce psihoterapia trebuie să abordeze atât sistemul autonom, cât și cogniția, împreună, pentru a aborda procesul de retraumatizare care se auto-perpetuează și împiedică reglarea sistemului autonom.

Vom reflecta apoi la modul în care noi, ca terapeuți, putem lucra cu traumele de dezvoltare, rușinea și tulburarea reglajului emoțional, folosind teoria pe care o avem deja și actualizând-o cu alte abordări relaționale în beneficiul clientului.

Traumele de dezvoltare au loc în copilăria timpurie

Reprezintă un deficit relațional între persoana care acordă îngrijire (mama) și bebelușul / copilul. Prin urmare, este, de asemenea, fundamental să explorăm și să înțelegem tulburările de sănătate mintală în timpul sarcinii și după naștere.

Acest tip de traumă este frecvent și poate avea efecte devastatoare asupra mamei și copilului, deoarece îl predispune și pe acesta la dezvoltarea unor dereglări funcționale și relaționale.

Prin urmare, cele două domenii – tulburarea mintală perinatală și traumele de dezvoltare se împletesc și pot fi adesea factori contribuitori – unul îl poate provoca pe celălalt.

Psihoterapia AT oferă un tratament plauzibil care abordează specificul ambelor condiții, tratând cauza suferenței, nu doar simptomele.

Studiile de caz clinice vor fi utilizate în cadrul workshopului pentru a evidenția anumite domenii de importanță în lucru cu aceste tipuri de traumă.

0

Despre trainer: Dr. Emma Haynes

Dr. Emma Haynes este psihoterapeut, supervizor și trainer care iși desfășoară practica privată în sudul Angliei.

Este specializată în două domenii de intervenție: tratarea tulburărilor de sănătate mintale în maternitate, de la sarcină până la naștere și vindecare traumele de dezvoltare.

Dincolo de tratamentul medicamentos, există puține alte tratamente oferite în Marea Britanie pentru bolile mintale perinatale, iar Emma se află la limita acestuia, fiind singurul psihoterapeut specialist din Marea Britanie în acest domeniu. Și-a dezvoltat propriul stil de tratament, folosind elemente din Analiza Tranzacțională și Neuroștiințe.

Pasiunea ei pentru a ajuta mamele a culminat cu cercetarea psihoterapiei AT ca tratament adecvat. Traumatismele de dezvoltare apar în primii ani de viață și în copilărie și sunt adesea cauzate de neglijare, dependență sau boli psihice severe. Acest tip de traumă este dureros, coroziv și evaziv în tratament.

Rușinea cronică este adesea un rezultat al experiențelor adverse, precum și dependența severă. Cei care au experimentat acest tip de traumă găsesc adesea viața foarte dificilă, în special în ceea ce privește relațiile cu ceilalți și a avea un loc de muncă.

Deși încă nu avem suficiente informații despre tratarea acestui tip de traumă, prin munca și cunoștințele sale, Emma a văzut la prima mână cum boala perinatală poate juca un rol important în traumele de dezvoltare.

De asemenea, înțelegerea ei despre dependențe dobândită din experiența de a lucra într-un spital pentru persoanele dependente de droguri și alcool a ajutat-o să-și modeleze munca cu adulții care au supraviețuit experiențelor adverse. Emma este pasionată de ambele domenii ale activității sale și speră să inspire alți terapeuți să lucreze în aceste domenii mult neglijate.

DATA: 13 – 14 iunie, 15:00-19:30
PREȚUL: 250 RON / 1 zi (4,5 ore)
390 RON / 2 zile (9 ore)
LOCAȚIA: online ZOOM

(❗️limba în care se va desfășura atelierul este limba engleză și nu va fi asigurată traducere❗️)
ÎNSCRIERI: www.ceascadeterapie.ro

Asociatia Birth & Building Center (BB CENTER) este partener in promovarea evenimentului, datorita valorilor comune pe care le promovam, de aceea

Puteti beneficia de 20% reducere . La inscriere mentioneaza codul : BBCENTER

MĂ ÎNSCRIU!

 

”Ceasca de terapie” ofera cursuri de formare continua pentru psihoterapeuti.

 

 

Contacteaza-ne

Comentarii

comentarii