A merge la școală este normal pentru cei mai mulți dintre noi, Dar pentru alți copii mersul la școală nu este obișnuința, datorita barierelor de limba, in familie nu se vorbește limba romana iar predarea se realizează într-o limbă pe care aceștia nu o cunosc, de aceea marea majoritate a copiilor fie nu merg deloc la școală, fie renunță la aceasta în clasele primare, adesea împovărați de problemele financiare ( nu au haine și incaltaminte, rechizite pentru a merge la școală). Ei sunt utili în familiile lor deoarece se ocupa de frații mai mici, fie au grijă de animale. Acesta este un alt motiv important pentru care mersul la școală ar putea împovăra familia.

Intr-o comunitate unde schimbarea poate fi realizata doar prin implicare activa și constanta, Asociatia Birth and Building Center a ales sa se implice prin activitățile pe care deja le realizează de 10 ani în Constanța, alături de Asociatia Viata din Belsug și Asociatia Creative Plus în comuna Văleni, județul Constanța.

Copiii au nevoie de iubire, au nevoie de sprijin constant, au nevoie de încurajare! Acesta este modul în care am decis sa ne implicam împreună cu psihologi, asistenti sociali, psihopedagogi și voluntari ai ONG-urilor mai sus menționate.

Prin acest proiect ne propunem sa susținem copiii, familia și în principal mamele, oferindu-le o alta perspectiva asupra vieții, ascultându-le, incurajandu-le, fiind prezenți alături de ei de două ori pe săptămână. Abordarea noastră este centrata pe nevoi, iar activitățile desfășurate au rolul de a dezvolta stima de sine a copiilor, a mamelor și a familiilor.

Ce facem concret?

În fiecare marți si joi echipa mai sus menționată este prezenta în comunitate unde desfășoară activități educative prin scris, citit, joc și imprima copiilor principii sănătoase de viata si reguli în comunitate.

Fiecare copil este întâmpinat cu bucurie. Ei învață reguli de igiena la masa, igiena corporala, igiena mentala. Se lucrează în grupuri mici conform nevoilor de dezvoltare ale fiecărui copil.

Copiii sunt motivați prin oferirea unor gustări, iar zilnic aceștia primesc puncte în funcție de progresele făcute în realizarea sarcinilor, schimbarea și îmbunătățirea comportamentelor, cât și pentru prezenta.

Pe baza acestor puncte la sfârșit de luna pot “cumpăra ” de la ” Magazinul ” pe care-l organizam: produse alimentare, rechizite, produse de curățenie, haine, jucării, încălțăminte, articole de curățenie corporală. Exista sume investite lunar în cumpărarea produselor, dar magazinul conține și lucruri folosite, donate cu drag de alți părinți.

Acest magazin, ii motivează să se implice și să-si dorească schimbarea, sa-si dorească sa evolueze, dar cel mai important este că ei deja sunt implicați prin “munca ” lor în ajutorarea propriilor familii.

Ne dorim sa dezvoltam acest comportament pentru adulții care vor deveni!

Consideram că schimbarea in aceasta comunitate incepe cu educația timpurie, nonformala, educația cu iubire și sprijinul pe care-l acordam mamelor prin grupurile pe care le organizam săptămânal, unde ascultam, ghidam și oferim informații esențiale, adaptate mediului familial, pentru creșterea și educația copiilor.

Indemn către fiecare persoana care este sensibilizata de copii: Impreună putem schimba lumea!
Te așteptăm sa te implici și tu, asa cum simți, Fiindca noi, echipa și voluntarii implicați în proiect am simțit sa dăruim asa cum am simțit: iubire, timp, energie, grijă, cunoștințe, sprijin, suport material.


În lunile 1.02.22-30.06.22
Derulam proiectul:
Copiii invata cu iubire
Beneficiari: 70 copii și familiile lor
Sat Văleni, județul Constanța


Proiect derulat de Asociatia Birth & Building Center și
finanțat prin programul „În Stare de Bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile
#InStareDeBine #implicareafacediferenta #kaufland #fdsc

Ne puteți urmări pe Facebook: “Copiii învață cu iubire-proiect social “

Citiți pe blog cum am început
AICI

Contacteaza-ne

Comentarii

comentarii