pizap_com14533915777011

Angi, impartaseste pe blogul ei.

“Eveniment BB Center- Vorbim despre naşteri

 În primul rând trebuie să spun că nu plănuisem să ajung la eveniment, ba chiar am ajuns şi târziu. Însă “nimic nu este întâmplător”, nu-i aşa Liliana?

Simțeam nevoia urgentă să ies din casă şi să mă relaxez puţin. Să ies din starea care eram şi din gândurile ce nu îmi dădeau pace. Am intrat pe facebook şi mi-am amintit că azi familia BB Center are un eveniment dedicat naşterii, unde venea si moaşa Adaeze Buiciuc. Suna interesant!

Îmbracă copilul…copilul vrea să stea dezbrăcat. Am îmbrăcat copilul…copilul vrea în sfârșit să mănânce. Pune sistemul de purtare…maşina de spălat a terminat programul, deci m-am pus pe întins rufe. Offf! Deja eram încinsă de cald şi de nervi că nu mai ieşeam odată din casă. Într-un final am ajuns la eveniment. S-a ţinut la Bistraw verde viu Constanţa. Frumos loc!

Am schimbat două vorbe cu mamele pe care am reuşit să le zăresc pe acolo şi am scos tonele de haine de pe cea mică. Ca na…e iarnă! Toata lumea se prezenta, toata lumea povestea şi toata lumea asculta…inclusiv eu şi bebelina mea.

Am auzit poveşti despre naşteri frumoase, poveşti despre naşteri terminate cu cezariană şi mărturisiri ale “burticilor” venite să asculte de la mamele cu experiență în ce constă prima întâlnire cu copilul. Doare? Nu doare? Se poate natural? Dacă da, cum? De ce unele mame nu nasc natural? Şi tot aşa.

La un moment dat, Liliana Tudose a facut “calculul” dacă toate mămicile sau burticile s-au prezentat şi ghiciţi ce…urmam eu. Daaa… Aşa mi-am povestit pe scurt travaliul şi naşterea, unde am greşit de am ajuns la cezariană şi surpriză! Dintr-o dată am realizat că întradevăr ceva mă îndemnase să vin la eveniment.

După cum vă veţi da seama, acest blog nu l-am creat doar pentru a-mi pierde timpul liber între pauzele de schimbat scutece şi făcut curat, şi nici doar pentru a-mi împărtășii experienţele în ale “părinţitului”, ci pentru a le încuraja pe toate mamele, bunicile, burticile, pe toţi tăticii şi cine îmi va citi blogul, că trebuie mereu să ne ascultam instinctele. Eu lucrez la acest lucru foarte mult, aşa că am ce să vă împărtășesc şi vouă.

Să revenim la momentul “Surpriză!”. Spunându-mi eu povestea, le-am împărtăşit celor de faţă că nu mi-am ascultat instinctele şi că din acest motiv nu am reuşit să nasc natural, însă că nu m-am lăsat descurajată şi că acum compensez zilnic cu alăptat, mâncare sănătoasă, co-sleeping etc. Ştiţi voi…tot ce au greşit părinţii noştri şi noi căutam să facem diferit. Ei bine, nu apuc să spun că doar aşa m-am iertat pentru că nu am putut să îi ofer fetei mele naşterea idilică pe care o planificasem în mintea mea…că Liliana aruncă o întrebare: “Mai este ceva pentru care trebuie să te ierţi?”.

Wow!!!

Pentru cei ce nu o cunosc pe Liliana Tudose, îi rog să facă următorul lucru: să dea un search pe Google, sau Facebook, şi să meargă măcar la un eveniment de-al ei.

Pentru ca dacă Liliana a simţit ceva şi te întreabă, întradevăr este ceva acolo. Sigur! Este ca şi cum ar avea al șaselea simţ.

Diferența este ca ea o face gratuit, când simte şi nu cu oricine (nu din răutate, dar nu vă închipuiţi acum că femeia cunoaşte pe cineva şi gata îi spune ceva ce îi schimbă viaţa, aşa cum ştiţi din filme). Am simţit că am primit o temă pentru acasă…întrun mod plăcut…sper! Depinde ce voi descoperi.

Să lasăm la o parte persoana mea şi să vă vorbesc despre domnişoara Ada (probabil este măritată, dar părea tinerică, încât aşa o voi prezenta). Este moaşă şi este din Suceava parcă, şi aici am cunoscut-o şi eu. Sincer, am rămas impresionată. Aş fi stat şi aş fi ascultat-o la nesfârșit. La un moment dat chiar vorbea despre cum ajung femeile la cezariană din cauza unei frici sau a unui conflict cu cineva. Tot la vreo frică se referea şi Liliana oare? 😀  Da, vedeţi? Acum am la ce medita.

Aici am aflat că toate mamele ce născuseră prin cezariană simţeau nevoia de a compensa, cum o frică face corpul femeii gravide să intre într-un fel de “regresie”, stagnând sau blocandu-se pentru a apăra bebelușul. Avem un corp ce ştie să se îmbolnăvească singur când este agresat fizic sau psihic, dar să se şi vindece. Minunat este creatorul lui!

Aşadar dragilor, când simţiţi că nu aveţi stare în casă sau când simţiţi că aveţi nevoie de o pauză, recomand astfel de evenimente. Nu se ştie ce veţi afla. Mai jos aveţi cele câteva poze făcute de mine. “

Acesta este evenimentul organizat.

Contacteaza-ne

Comentarii

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>