Doula mea este o persoana cu experienta, misiunea clara de a ma ajuta sa nasc natural

A fost alaturi de mine (chiar si prin telefon in primele ore ale travaliului) si m-a facut sa fiu mai increzatoare si mai stapana pe mine.

Asta pana au inceput durerile pe care corpul meu, din instinctul de conservare incepea sa-mi spuna sa scap cat mai repede de ele si cu orice pret.

Cu toate cursurile si pregatirile din lume durerile travaliului te fac sa mai uiti ce e de facut si care este misiunea in care ai pornit, asa ca ea vine ca un mic Gemini (greierasul/constiinta lui Pinocchio) si iti indruma corpul si mintea in directia potrivita dar spre deosebire de o voce rationala ea nu te lasa sa o ignori si te ajuta sa treci peste teama instalata pas cu pas, contractie dupa contractie.

Te incurajeaza vivace mai ceva ca o majoreta, in timp ce te monitorizeaza obiectiv pe tine si copil.

Se spune ca femeile sunt multi-tasking.

O doula depaseste cu mult acest termen imbinand partea medicala cu sport, masaj, psihologie si prietenie sincera.

Iti suporta nervii, isteriile, bulele, fixatiile mai ceva ca o mama pe ton bland, hai uneori mai apasat daca te pierzi cu firea si vrei sa dai bir cu fugitii de la propria nastere.

Ea face legatura intre viitoarea mamica si cadrele medicale ea vorbind pe limba amandurora, cel mai bun traducator. Pacat ca momentan in Constanta este permis doar intr-un singur spital sa ai alaturi de tine o doula.

In urma evenimentului miraculos dar complet naucitor, inca o data, doula e alaturi de tine si bebelus ajutand la formarea timpurie a legaturilor atat fizice cat si emotionale din ora de aur: tu stii ca il vrei pe bebe langa tine, ea te ajuta cu detaliile tehnice stiind de ce ai nevoie atat tu cat si bebelusul in aceste prime clipe.

Analizand dupa aproape 4 luni evenimentul intr-un mod obiectiv realizez la fel de obiectiv ca fara ea si sprijinul oferit nu as fi reusit sa nasc natural, eu am fost pe punctul de a renunta la mine si la nastere de cel putin 4-5 ori doar pt ca aveam impresia ca durerea este prea mare pentru nivelul meu de toleranta dar ea a avut incredere in mine si m-a ajutat sa descopar puterea din mine, puterea de a avea un NVDC reusit.

Daca as fi copil si as fi intrebata ce vreau sa ma fac cand voi fi mare raspunsul meu ar fi clar: doula.

Mi se pare cea mai inaltatoare meserie – ajuti oameni sa dea viata unor noi oameni.

21148420_10155776805848631_1215308396_n 21175320_10155776809468631_557578328_n

Contacteaza-ne

Comentarii

comentarii