În fiecare an, la inceput de toamna ne place sa ne adunam noi echipa dar și mămicile, gravidutelor cu care, de-a lungul timpului am creat relații speciale și povești frumoase.

Săptămâna trecută, BBCenter a organizat pentru al doilea an consecutiv “Săptămâna Porților Deschise” pentru părinții și viitorii părinți constănțeni.

Programul activităților oferite celor care ne-au calcat pragul a fost unul bogat, adresandu-se atât adulților cât și celor mici.

Toate activitățile desfășurate în perioada 25 septembrie – 1 octombrie au fost gratuite, sub coordonarea echipei BB Center.

Ne-am bucurat sa vedem chipuri noi, sau să revedem mămici care au revenit in centrul nostru împreună cu partenerii sau cu prichindeii deja mari.

Gravidutele au beneficiat de ședințe gratuite de gimnastică prenatală, ședințe de consiliere pentru perioada de sarcina dar și seminarii despre sarcina naștere și alăptare susținute zilnic de Liliana Tudose, educator prenatal și consilier în alăptare in cadrul BB Center.

Zilnic mămicile au beneficiat de consiliere în alăptare gratuite cu Liliana Tudose.

Ne-a surprins numărul mare de proaspete mămici care s-au adresat acestui serviciu.

Drept urmare, ne dorim că pe viitor sa inițiem mai multe evenimente care sa sprijine mamicile prin informare, educare, consiliere privind alăptarea.

Clubul de scuteceala este un atelier cu tradiție în centrul nostru și că de fiecare data a fost coordonat de Alina Florea.

Andreea Vasile logoped/psiholog in cadrul centrului a susținut ședințe gratuite de evaluare logopedica, acțiune ce s-au desfășurat pe întreg parcursul lunii septembrie și care va continua și în această lună. Astfel, părinții care doresc o ședința de evaluare logopedica gratuita sunt invitați să se înscrie trimițând mail cu datele copilașului la adresa de email alinaflorea@bbcenter.ro.

Consilierile psihologice individuale și de cuplu au fost găzduite și susținute de colega noastră psih. Veronica Ardeleanu.

“Conflictul în cuplu” – Săptămâna Porților deschise la BBCenter

In intâlnirea de vineri, dedicata cuplurilor, am exersat modalități diferite de a începe într-un mod “soft”, un conflict.

Fiecare participant a avut ocazia sa împărtășească experienta personala și în funcție de particularitățile cuplului, sa pună în practica, în vivo, o modalitate noua de a comunica frustrarea, centrandu-se mai mult pe el însuși și mai puțin pe partener.

Discuțiile s-au îndreptat mult spre iubire/reparație și în special pe CUM se cearta un cuplu, și nu de ce se cearta.

Când un om realizează cum procedează de obicei când se cearta cu partenerul: tace, pleacă pentru a evita cearta sau urmărește partenerul pentru a reprosa/acuza, își poate da seama ce poate face diferit astfel încât conflictul sa fie constructiv (sa nu ne certam mereu din aceleași motive).

Felicitări celor ce și-au dedicat o parte din timp, lucrului cu sine, și au descoperit vineri seara ce pot face diferit pentru a se bucura de ceea ce este sau poate fi o relație de cuplu.

Gânduri bune,
Mizați pe dragoste!

Psih. Veronica Ardelianu

Intâlnirile dedicate cuplurilor, au rolul de a construi un mediu familial potrivit dezvoltării fiecărui membru în parte, cei doi parteneri fiind cei mai buni arhitecți ai unei familii.

 

 

Programul “Play with me”, atat de indragit de cei mici, a avut mare adresabilitate, adunand copilasi de diferite varste la  BB Center, insotiti de parinti dar si de fratiori mai mici sau mai mari.

Sedintele au fost coordonate de Oana Dobre, noua profesoara PWM in cadrul centrului nosrtru, mamica  din mediul BB Center, mereu prezenta si activa la activitartile noastre de multi ani.

Oana: Marti am sustinut primul curs  Play with me in cadrul saptamanii portilor deschise BB Center. 

Cum a fost?
Am avut emotii, mari emotii dar copilasii prezenti au reusit foarte repede sa ma traga in lumea jocului unde impreuna cu parintii ne-am distrat, am dansat, am cantat si ne-am jucat.
Am uitat complet de orice si m-am dedicat 100% acelor momente petrecute cu cei prezenti.
Am realizat asta si cand am vazut azi pozele si am observat ca echipa foto a surprins niste cadre de care eu nu-mi amintesc .
Ii multumesc Angelicai Ion pentru aceasta oportunitate si pentru increderea in mine, Alinei Florea pentru propunere si pentru casuta frumoasa in care pot sustine cursul PWM.

“Târgul de carte” a fost inclus in programul Săptămânii Porților Deschise” la inițiativa mămicilor de pe  Grupul BB Center  și a oferit părinților de a achiziționa sau de a face schimb de cărți pentru cei mici.

 

Săptămâna Porților Deschise s-a încheiat cu un eveniment mult așteptat de constănțeni:

Lansarea cărții “Rețete Sofisticate. Cum păcălim mâțele”, autor Tily Niculae.

Evenimentul s-a desfășurat în City Park Constanta, duminică ora 11.00 și a fost deschis cu un spectacol de dans oferit de Total Dance Center, parteneri ai Asociației Birth and Building Center.

Dorim sa aducem mulțumiri speciale tuturor celor care, în această săptămână ni s-au alăturat.

Vă invităm să răsfoiți  albumele cu fotografiile  realizate de Storytellers, momente surprinse in timpul activităților din Săptămâna Porților Deschise la  BB Center

This slideshow requires JavaScript.

 

Contacteaza-ne

Comentarii

comentarii