438

Instalarea sarcinii.Conceptia

Conceptia se produce ca rezultat al actului sexual sau daca acest lucru nu este posibil prin inseminare artificiala sau alte proceduri alternative.

Ai vrea sa sti si despre inseminarea artificiala?

Ea este o procedura prin care sperma in prealabil recoltata este introdusa in colul uterin sau in uter printr-un cateter special. Aceasta este practicabila atunci cand este nevoie de spermatozoizi dintr-o alta sursa, situatii de sterilitate sau impotenta masculina.

Dupa actul sexual sau inseminarea artificiala, spermatozoizii se deplaseaza spre vagin prin orificiul colului uterin in cavitatea uterina si apoi de-a lungul cailor uterine.

Cand pot ramane insarcinata de fapt?

In aproximativ a 14-a zi a ciclului menstrual, un numar si mai mare de spermatozoizi devin capabili sa intreprinda calatoria catre ovulul ce ii asteapta. Spermatozoizii pot trai in fluidul cervical timp de inca cinci zile, iar ovulul ramane viabil timp de 24 de ore.

Daca v-ati intrebat vreodata cand ati ramas insarcinata sau cand sa va pregatiti sa ramaneti, trebuie sa stiti ca datorita viabilitatii spermatozoizilor si a ovulului, nu putem afla cu exactitate data conceptiei

Te intrebi cand se petrece ovulatia?

De obicei, in fiecare luna un singur ovul ajunge la maturitate si este este eliberat din foliculul lui (sacul care inveleste ovulul) si are loc la aproximativ jumatatea ciclului menstrual. Dupa ce paraseste ovarul ovulul patrunde in trompa uterina si este propulsat lent catre uter. Sub influenta unui hormon foliculul gol incepe acum sa secrete progesteron care stimuleaza dezvoltarea mucoasei uterine, pentru a primi si hrani ovulul in cazul fecundarii acestuia.

Dar menstruatia stiai ce este?

Daca fecundarea nu are loc, nivelurile de estrogen si progesteron scad, iar uterul isi elimina mucoasa de prisos impreuna cu ovulul nefecundat, proces cunoscut sub numele de menstruatie.

Caracteristicile bebelusului dvs sunt stabilite in momentul conceptiei

Fiecare ovul si spermatozoid are cate 23 de cromozomi, care contin materialul genetic.Prin aceasta unire ia nastere tiparul unic de dezvoltare a copilului:constitutia, aspectul fizic,sexul grupa sanguina, unele trasaturi ale personalitatii, unele caracteristici mentale si multe caracteristici ale copilului care sunt decise pe loc.

 

Daca acest articol te indeamna catre meditatie,

Putem sa ne intalnim sa discutam,

Ai optiunea sa programezi o intalnire.

PROGRAMEAZA

Liliana Tudose

Educator prenatal Lamaze

Doula-sprijin emotional la nastere

Consilier in alaptare

 

Contacteaza-ne

Comentarii

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>